Мартин Димитров: "Демократична България " не е решила дали ще участва в кабинета със свои министри

05.12.2021 / 21:15 4

Кадър БНТ

Силен човек в шестата партия на изборите обяви ще имат ли министри в следващото правителство.

Все още "Демократична България" не е решила дали ще участва в следващия кабинет със свои министри. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ депутатът от ДБ Мартин Димитров. Окончателното решение предстои.

Личното мнение на Димитров е, че не е задължително формацията да излъчва свои министри. Според него е достатъчно добре, че "Демократична България" ще има влияние в кабинета като коректив на бъдещото правителство.

Той изтъкна, че все още не е ясен дефицитът, който ще бъде заложен в Бюджет 2022. Новият дълг обаче, няма да е в размерите (12 млрд.лв и 7-9 млрд. лв), за които се говори в общественото пространство.

"Десетките милиарди дълг, които чувате - това са празни приказки", изтъкна Димитров.

От политическата формация ще настояват дефицитът в бюджета за догодина да се доближава до 3-те процента - вероятно ще е между 3,5 и 4,5 на сто. Оттам нататък от "Демократична България" ще настояват дефицитът да пада плавно през следващите години.

Мартин Димитров увери, че ще бъде направено всичко възможно през предстоящата зима да няма поскъпване на цените на ниво "клиент" заради растящата цена на тока. Това ще се случи чрез продължаване на мерките за компенсация на бизнеса и тяхното надграждане. До края на пандемията ще останат и диференцираните ставки върху някои продукти.

Мартин Димитров изтъкна, че по време на коалиционните преговори е поискал да бъде записан ангажимент за завършване на изграждането на газовата връзка с Гърция пред 2022 година. Чрез нея освен до азерски газ, страната ни ще има достъп и до терминала за втечнен газ, чието изграждане предстои да приключи през следващите години.

За момента партиите, които водят коалиционните преговори, не са постигнали съгласие за вдигането на максималния осигурителен праг. Според Мартин Димитров първо трябва да се запушат "пробойните" в бюджета, а едва след това постепенно да се вдига и максималният осигурителен праг.

Димитров се обяви за закриването на Държавната консолидационна компания, пише Novini.bg.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
Rakita (преди 2 години)
Рейтинг: 935 | Одобрение: -790
ПРЕДАТЕЛ МНОГО ТИ ВАРВАХ
докога
1
1
kaka (преди 2 години)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Вие мишоците никой не ви търси и не ви пита дали ще участвате единствено Надежда Йорданова е много качествен човек.
0
0
142006 (преди 2 години)
Рейтинг: 6856 | Одобрение: -124
НЕ Е САМО ТОЙ.ВСИЧКИ СА ДУПЕДЕВЦИ САМО И САМО
0
0
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Това се очакваше Какво правиш тогава в коалицията щом не искаш да поемеш отговорност Ще се люшкаш насам натам само и само да си в парламента Такива службогонци имаше и досега
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама