Мързеливи и алчни ли са българите и как хибридната война вкара тези думи в устата на Лиляна Павлова

06.03.2018 / 14:42 14

Снимка Булфото

Министърът по европредседателството Лиляна Павлова написа възмутен пост в личния си профил във Фейсбук за думи, които от месеци се разпространяват в интернет и социалната мрежа, за които се твърди, че тя ги е изрекла.

“Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!” – това изречение се разпространява вече няколко седмици, а под него валят негативни коментари по адрес на министърката, пише Флагман.бг.А кликвайки на тази новина, тя отваря сайтове, които разпространяват руска пропаганда. Отваряйки статията, не става ясно нито къде са изречени тези думи, нито по какъв повод и контекст – основни правила за журналистически текст.

И Лиляна Павлова изясни дали наистина е изричала тези думи чрез поста си във Фейсбук.

Ето какво написа министърът по европредседателството:

Интернет пространството ми приписва от няколко дни поредното фалшиво изказване: “Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!”.

Никога не съм и не бих направила такова омерзително изказване, защото винаги съм си давала сметка, че техният нелек житейски избор в името на по-доброто бъдеще на децата им е достоен за уважение. Историята на всеки един от тези българи, сигурна съм, е низ от перипетии и трудни решения. Убедена съм, че всеки един от тях заслужава добро заплащане, сигурност и уважение, както в родината му, така и където и да се намира по света. Затова и усилията ми като човек, политик и министър са насочени главно към това - да подобрим условията на живот, труд и заплащане в нашата страна, премахване на двойните стандарти, да създадем мир и спокойствие в нашите граници, да бъдем достойни българи и европейци. Искам българите да остават в родината си, а тези навън - да се завръщат у дома. Искам сигурно бъдеще за децата ни!

И затова според мен Битката с фалшивите новини трябва да бъде кауза на всички ни.

Тази лъжа беше публикувана от сайтове без някой да се замисли казвала ли съм тези думи, кога, къде, пред кого, по какъв повод... Дори самата аз научих, че съм “направила” такова изказване от фейсбук и линковете към сайтове, които цитирайки се един друг, легализират откровената лъжа.

Те дори са написали, че не поемат отговорност за информацията, която разпространяват с оправданието, че не разполагат с ресурс да проверяват истинността й. Отговорността за това, което четем е на тези, които го публикуват и безцеремонно ни заблуждават и манипулират. Понякога е трудно да разграничим истината от добре манипулираното внушение. Затова всеки от нас е принуден ежедневно да прави трудния избор на какво да вярва. Според наскоро проведеното проучване на ВВС близо 80 % от хората са загрижени, че не могат да различават фалшивите от верните новини. Тe са болест, за която светът се опитва да намери лек.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
19
2
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37570 | Одобрение: 10790
Че отслабни малко, да ти повярват хората, пиле! Ама не много, че ще си загубиш сексапила!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама