Масон регистрира името "Спаси София" под носа на Борис Бонев

23.02.2021 / 15:37 7

Снимка Борис Бонев, Фейсбук

Името "Спаси София" е присвоено.

Това е нечестен номер, който показва тяхното безсилие. Така Андрей Зографски, активист от гражданската инициатива "Спаси София", коментира за "Дневник" регистрацията на фондация със същото име с представител Даниел Капсъзов. Той е техен противник по два казуса - за реорганизацията на движението по бул."Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен", както и за превръщането на част от ул."Съборна" в пешеходна от 26 юни 2020 г. По този повод Капсъзов се афишира в социалната мрежа през декември, че е от "Спаси "Съборна", но месец по-късно, на 28 януари, е регистрирана фондация "Спаси София", на която той е представител, пише dnevnik.bg.

Не сме се регистрирани, ние сме свободна организация, а и не сме очаквали такива удари под кръста, заяви Зографски. Може да е от наивност, но ние се борим срещу скандалните ремонти в София, за по-добра градска среда за софиянци, допълни той. Като регистрация активистите имат фондация с име "Спаси България".

ВМРО срещу Борис Бонев за ул. "Съборна"

Промяната в централната улица "Съборна" в полупешеходна предизвика сформирането на протестна група от собственици и наематели на бутикови магазини там с аргумента, че ограничаването на автомобилното движение затруднява снабдяването със стока на търговските обекти, а и клиентите предпочитали да пристигат с колите си, а не пеша.

На вчерашното заседание на комисията по транспорт към Столичния общински съвет нейният председател Карлос Контрера от ВМРО внесе доклад, който да върне част от старото положение по ул."Съборна". В онлайн заседанието участва и журналистката Илиана Беновска, която подкрепя каузата на Капсъзов и доклада на Контрера.

След заседанието общинският съветник Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение и "Демократична България" коментира в профила си във фейсбук, че "сега мишена е "Спаси София".

"Особено нагло на транспортна комисия противниците на това ул."Съборна" да бъде пешеходна улица обявиха Борис Бонев за узурпатор на това име. Беновска беше особено гласовита като използваше изключително циничен език. Координацията им с Карлос Контрера от ВМРО беше перфектна", написа той.

Кой е Даниел Капсъзов

В учредителния акт на новата фондация е записано, че нейната цел е да насърчава и подкрепя доброто взаимодействие между гражданското общество и органите на местната администрация. Обявеният за представител на фондацията Даниел Великов Капсъзов е бивш президент на клуб по борба, завършил е ВИФ, президент е на мотоклуб Widow's sons - Bulgaria. На неговата страница във ФБ е отбелязано, че тя е част от световна масонска мотоорганизация.

"Първата българска масонска мотоорганизация - Masonic Riders Bulgaria, е създадена през 2018 г. и само няколко месеца по-късно се превърна в приемник на Световната масонска организация Widows Sons - Синовете на вдовицата от основоположника за целия свят Widows Sons, Илинойс", се заявява на страницата на мотоклуба във фейсбук. Членове могат да бъдат само свободни райдъри с минимум 5-годишен стаж като масони в ложи, признати от Обединената велика ложа на България, се посочва като изискване за членство в мотоклуба.

Автентичната гражданска инициатива "Спаси София" събра 49 хиляди гласа на последните местни избори през октомври 2019 г. С тях Борис Бонев стана независим общински съветник.

"Нали знаете, ако отвратените се откажат, остават само отвратителните. Със "Спаси София" (истинските) не сме коалиция, понякога сме на различни позиции. Но често изтипосват схемите на властта (както и ние), за което заслужават похвала. Най-важното обаче е да сме джентълмени в политиката, която и без това е грозна работа. Не бива да я правим още по-грозна", написа във фейсбук Панев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 4 дни)
Рейтинг: 188943 | Одобрение: 13413
Дааа......който превари, той ще натовари, или Early bird gets the worm.....! А спомняте ли си престрелката за името на Мercenary, когато настоящият Mercenary се регистрира, а другия след като помазърка малко изчезна......?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
Partizanin (преди 4 дни)
Рейтинг: 39791 | Одобрение: 9556
:getlost: Като ти чета изказванията и стигам до извода, че си любител на нищоговоренето и локуморазпъването. Ама Бойко Борисов. Ама къде живеем. Ама кой го е регистрирал. Ама по принцип. Ама не ставало ясноАма опърдяните ти гащи. Нито Бойча има значение, нито кой го е регистрирал, нито къде живеем. Има едно основно нещо и то се нарича авторско право върху име, търг. марка, лого и т.н. което съществува от 20 век навсякъде (почти) по света. От години тези тъпаци ползват името, но НЕ са го регистрирали?! Че да са го регистрирали, това е положението! А ти разпъвай локуми с някой друг нищоговорещ. Аз го казах на разбираем език и това което казах (почти) всеки човек го знае.
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
1
0
MrBean (преди 4 дни)
Рейтинг: 50804 | Одобрение: 7574
Така е ,но от материала не става ясно кой какво е регистрирал.А как е БГ много добре зная и не е така както ти казваш.
2
0
Partizanin (преди 4 дни)
Рейтинг: 39791 | Одобрение: 9556
@MrBean  :getlost: Така се процедира не само у нас. Почти навсякъде по света е. Име което искаш да е само твое и да не го използва никой - го регистрираш. Така ако някой след това го използва БЕЗ твое съгласие - имаш право да имаш претенции. Ако не си го регистрирал - нямаш право на претенции. И няма такова нещо "някаква форма". Има точно конкретно име - буква по буква. Да са го регистрирали тъпаците от ДъБъ и никой не им е виновен... време са имали достатъчно. Сърдитко Петко - празна му торбата. 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
1
0
MrBean (преди 4 дни)
Рейтинг: 50804 | Одобрение: 7574
Парти,нали се сещаш че живееш в РБ където правото не е точно това което очакваш. По принцип ако има вече регистрирана някаква форма "Спаси Варна" например всеки следващ или няма право или му трябва съгласие.. но тук не е точно така,законите са за будалите,а решава ББ с жипката!
1
1
Partizanin (преди 4 дни)
Рейтинг: 39791 | Одобрение: 9556
Ухилен  Напротив. Не е присвоено. А някой който е умен и находчив - го е регистрирал. Никой не им е виновен на онези от ДъБъ. Те са с нисък умствен капацитет. Този който го регистрира - негово е и това не е присвояване. С право преди години хората ги кръстиха "умните и красивите". 
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
3
0
:) (преди 4 дни)
Рейтинг: 19433 | Одобрение: 6393
А не може ли да се кръстите "Спаси София от скапаните гербаджии"? Защото тия направо я съсипаха тая столица! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама