Мая Манолова: Борисов, спри депутатите от ГЕРБ. Правят лобистки закон срещу малкия и среден бизнес

19.03.2020 / 14:28 4

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Мая Манолова се обръща с молба към премиера и я публикува във Фейсбук:

Господин Борисов, депутатите на ГЕРБ подготвят лобистки текстове в Закона за мерките по време на извънредното положение и като председател на ГЕРБ Ви призовавам да ги спрете навреме!

Този закон е „Болен здрав носи” – държавата с целия си ресурс прехвърля тежестта върху малкия и среден бизнес и домакинствата, а облагодетелства силните - партиите, големите бизнеси, икономически силните, концесионерите. В този момент обществото очаква закон, с който държавата да сподели риска с гражданите, а не да го прехвърля изцяло на гърба на обикновените хора. Това ще е мерило, че можете да гарантирате справедливост за хората, както и че наличните бели пари за черни дни, ще стигнат до всеки гражданин, не до приятелския кръг именно в дните на кризата.

В закона няма никакви данъчни, икономически, финансови, социални и осигурителни облекчения и отлагане на плащанията за домакинствата и гражданите, за малките и семейни фирми, за средния бизнес. Това прави среда за задълбочаване на неравенствата, вместо мярка за защита и битово оцеляване на гражданите и бизнеса, създаващи БВП.

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Шопа (преди 2 седмици)
Рейтинг: 6411 | Одобрение: 1426
ТО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН!!!!!
2
2
Partizanin (преди 2 седмици)
Рейтинг: 8866 | Одобрение: 2076
У нас трябва да се въведе прогресивен данък на бизнеса. Обаче това, ама хич не се нрави на олигархията, робовладелците като Киро Домуса и селските тарикати като Ивайло Пенчев. Такива като тях искат, колко се може повече да печелят - толко по-малко данъци да плащат. 
Добрый совет всем: Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
3
3
Варна (преди 2 седмици)
Рейтинг: 71746 | Одобрение: 35636
След края на пандемията ковид19 ни чака още по тежка битка с епидемията ГЕРБ, която намали с 2 милиона души България за последните 10 години. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама