Мая Манолова: Депутатите прегазват Конституцията. Ограничават права на хората, но не поемат задължения за подпомагане

13.03.2020 / 12:05 3

Депутатите са напът да прегазят Конституцията. Съгласно чл. 57 ал. 3 ограничаване на конституционни права може да стане само със ЗАКОН.

Това написа преди минути Мая Манолова.

Ето как продължава постът й във фейсбук:

"Депутатите са напът да прегазят Конституцията. Съгласно чл. 57 ал. 3 ограничаване на конституционни права може да стане само със ЗАКОН. В Закона трябва да бъдат изчерпателно изписани какви права и за какъв срок се ограничават, като трябва да бъдат съответстващи на вида на заплахата за обществото. Това, което ни тревожи в момента е, че актът, който се гласува не е Закон, а РЕШЕНИЕ, без да е описано има ли ограничаване на права и кои. Така се дава възможност за залоупотреби с правата ни - например: ограничават ли свободата на словото, правото на труд, правото на сдружаване, на неприкосновеност на личността, правото на собственост, тайната на кореспонденцията. Карантина трябва да има, ограничаване на отделни права - също. Но да е ясно кои права, какви са ни задълженията и какво следва при тяхното нарушаване.
Освен ограничаване на права следва на съответните институции да бъдат възложени ясни задължения и мерки. Освен ограничения и санкции законът трябва да включва и мерките за подпомагане на гражданите. Ако институциите само въз основа на това решение, без закон, ограничат правата ни, това ще бъде нарушение на Конституцията".

 

В Закона трябва да бъдат изчерпателно изписани какви права и за какъв срок се ограничават, като трябва да бъдат съответстващи на вида на заплахата за обществото. Това, което ни тревожи в момента е, че актът, който се гласува не е Закон, а РЕШЕНИЕ, без да е описано има ли ограничаване на права и кои. Така се дава възможност за залоупотреби с правата ни - например: ограничават ли свободата на словото, правото на труд, правото на сдружаване, на неприкосновеност на личността, правото на собственост, тайната на кореспонденцията. Карантина трябва да има, ограничаване на отделни права - също. Но да е ясно кои права, какви са ни задълженията и какво следва при тяхното нарушаване.
Освен ограничаване на права следва на съответните институции да бъдат възложени ясни задължения и мерки. Освен ограничения и санкции законът трябва да включва и мерките за подпомагане на гражданите. Ако институциите само въз основа на това решение, без закон, ограничат правата ни, това ще бъде нарушение на Конституцията.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
OF (преди 4 години)
Рейтинг: 595 | Одобрение: -155
Ние верваме на другарката Мая Костинбродска и асоциираме с политическите вируси от връх Шипка.
OK

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама