Мая Манолова: Липсват 600 000 маски, а калцуни сме платили по 10 лева на чифт

22.05.2020 / 21:27 2

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Българска легия антимафия" се обърна към нас с документи, в които пише, че калцуните, които внесе Здравното министерство от една съседна нам държава, са платени единия чифт по 10.70 лв. При положение, че във всяка квартална аптека струват меижду 3 и 5 стотинки, ако купиш 100 броя. Те са ги купили 270 пъти по-скъпи. Купили са 150 хил чифта за 900 000 долара, за 1 милион и 600 хиляди лева, а могат да се купят за 6000."

Това пояснение изнесе в "Студио Хъ" по телевизия 7/8 Мая Манолова, която утре организира граждански протест под прозорците на премиера. 

"Ще има ревизия за всички възможни сделки, отказвам да повярвам, че е възможно. Това е митнически документ. Така са внесли 2 млн. маски, от които са липсвали 600 000. Трябвало е в три дни да възразят, а приемо предавателният протокол е от 15 дни по-късно. Дали ще получим следващите 600 хил., не става ясно. Но те предварително са платени от Българската държава. Всичко това беше за лекарите, които си рискуваха живота от първия момент, тогава още нямаше предпазни облекла. Те бяха оставени да поемат удара, а сега 1000 лева са им дадени да си ги разделят 5 души - по 200 лева на човек.", поясни Манолова в студиото."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
motoristka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 71395 | Одобрение: 34475
Някой, скоро ще се сдобие с ощв една "къща в Барселона"...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама