Мая Манолова на Аспарухов мост във Варна: Преди 5 години Борисов обеща 35 милиона за ремонт, досега са от пуснати 5

18.11.2020 / 13:51 3

снимка и видео: Изправи се.БГ

Борисов обеща през 2015-а 35 млн. лв. за ремонт да Аспарухов мост във Варна. До момента за целта са отпуснати само 5 милиона, това припомни във Варна лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. „Щом има 1,7 млрд. лв. за асфалт, трябва да намери и 30 млн. лв. за ремонт на Аспаруховия мост“, заяви тя.

Мая Манолова каза също, че жителите на „Аспарухово“ са събрали вече 1100 подписа под искане да бъде направено обследване на моста от независима европейска лаборатория.

„Мантинелите не отговарят на нормите за категория първа степен на опасност, не отговарят на типа мантинела по степен на защита. Няма извършено обследване за сеизмична устойчивост, въпреки назначеното от областния управител такова обследване. Има пукнатини в носещата конструкция, които са критични и трябва да се изследват и да се предприемат инженерни мерки“, това коментира инж. Дойчин Ников от Клъстер Черноморска икономическа зона, които следят състоянието на Аспаруховия мост.

Манолова посочи, че при срещите с граждани се поставят проблеми, свързани с доходите, пенсиите, качеството на въздуха и достъпа до питейна вода.

Властта незабавно да осигури средства за безплатни PCR тестове и да се командироват държавни служители в РЗИ, за да се проследят, уведомят и карантинират всички контактни лица. Според експерти заразени са в пъти повече от официалните данни, призова Манолова.

Тя посочи, че фирмите, които внасят PCR тестовете, са спечелили около 50 млн. лв. от кризата с COVID-19.

Себестойността на един тест е между 17 и 25 лв., в лабораторията струва от 100 до 130 лв., а Здравната каса поема 60 лв. Цената на живота се приравни с цената на PCR теста, защото без него не приемат в болница и дори за преглед. Апелираме държавата да отпусне средства и за социален патронаж за самотните и възрастните хора, както и за тези под карантина, които не могат да излязат, допълни Манолова.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Отишъл Борисов на гости на Меркел и тя го поканила в личната си вила.....Оглежда се Бойко, страшна архитектура, обзавеждане, абе лукс...Откъде е това, попитал Бойко....Меркел го завела на балкона и му сочи : виждаш ли онази магистрала....ЯЯЯ....Ами вместо 15 санта асфалт слагахме по 12 и ето я вилата.....Минало време и Меркел дошла на гости на Боррисов.....Завел я в личния си дворец, а той по-богато направен и от шейхски  и по-скоро шейхският дворец ряпа да яде.....Откъде това чудо бе Бойко....Завел я Бойко на терасата и посочил напред.....Виждаш ли онази магистрала ей там......Нееее....нищо не виждам.....Няма и да видиш, по нова технология спестихме 15 санта асфалт и ето ти двореца.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 24441 | Одобрение: 3646
Нормалните държави с толкова пари щяха да построят два такива моста.18 -милиона евро.
4
0
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Те и повечето от тия 5 милиона изчезнаха някъде, ама тъй и не разбрахме къде....Много станаха тези чекмеджета бе.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама