Мая Манолова разби на пух и прах идеята да се събират още пари от гражданите за здравната реформа

14.09.2018 / 09:57 9

Снимка Булфото

С повишаването на здравните вноски не се прави реформа. Никой от нас не е виждал документа на здравния министър, с който ще се прави конкретната реформа в здравеопазването. Всъщност изглежда, че нищо не е ясно. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия националният омбудсман Мая Манолова.

,,Не виждам никаква заявка за промени относно цените на лекарствата, отношенията между лекарите и пациентите, за нивата на компетентност на медицинските лица. А тази идея да се събират отново пари от гражданите ми се струва като Гражданската отговорност при колите. Не е ясно какво ще получи гражданинът срещу тази застраховка. В крайна сметка идеята е нещата в здравеопазването да станат по-добри, срещу тая застраховка какво се променя реално в системата? На практика цялата тази неяснота прави лоша услуга на здравния министър. Тези слухове създават негативна среда. Нещата явно не са съгласувани на всички нива'', коментира Манолова.

,,Разтревожена съм, защото имам жалби от болници с натрупави задължения. Здравния министър трябва да предприеме спешни мерки, особено за болницата във Враца. Има лошо управление на болничните заведения като цяло. Наложително е да има промяна в контрола'', посочи още омбудсманът.

,,Гражданите плащат течовете в системата и нежеланието на институциите да се заемат с проблема'', каза Манолова относно раздутите сметки за вода.

,,Не за първи път се сблъсквам с този проблем. Във всеки годишен доклад отправям препоръки към министерство на енергетиката да се променят нещата'', допълни тя и заяви, че има информация, че “Софийска вода” ще направи проверка как са формирани тези сметки.

,,Искам да благодаря на Европейския парламент, който даде важен знак за голяма европейска солидарност относно двойния стандарт при храните. Издадоха препоръки към Европейската комисия, с които да се промени тази обидна практика да се предлагат храни с по-лошо качество на гражданите от Източна Европа. Оптимисът съм, че проблемът ще бъде решен. Той е ясен, разпознат е и единодушно евродепутатите искат да го решат. От две години се занимаваме с този проблем. Очакването на гражданите за реална промяна е наистина огромно в това отношение. Смятам, че в тази връзка трябва да бъде създаден и Единен европейски орган за контрол при храните, защото контролът е един в Румъния и съвсем друг в Словакия например'', заключи националният омбудсман.

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Reneta Topalova (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Blagodarenie na g-ja Maq Manolowa, doniakade se orientirah. Iskam samo da popitam: Az awtomobil li sam?
4
0
беднякът милионер (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
хайде майче покажи какво можеш и на какво си способна запукай след ЧСИ тата и Банките и държавата
9
1
Бедняк (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Майче запукай и тези изедници  застрахователите,защото тази гражданска е непосилна за обикновения български водач на стара кола.Без никакви свестни обяснения тихомълком вдигнаха Гражданска Отговорност с 50%.Къде се намират тези хрантутници, кой им позволява тези своеволия или рибата се е вмирисала от ГЛАВАТАРИТЕ?
6
3
якошиба (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ако го направят спирам да плащам здравни а ако се разболея отивам в берлин и припадам на улицата и идва линейката и ме лекуват без пари
4
2
Пашева (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много говори, наистина но нищо не прави, тези ЧСИ-та за които тя много се пъчеше предния месец запорираха пенсиите на хората за по 100-200 лева задължения. Само си прави рейтинг.
8
3
klo (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
да е жива и здрава, ако ръцете й не са вързани с закони, с решения на Парламента и т н Мая Манолова би направила много за доброто на обикновените хора
11
0
Много точно (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Докторите пак са ревнали че са недооценени !
6
13
.... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
майчето се готви за премиер, ама боко ще я прецака
11
4
Blue hills (преди 4 месеца)
Рейтинг: 15504 | Одобрение: 7724
майче, майче..., а реалните действия? не отричам, че много те бива да говориш.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама