Майка на четвъртокласничка обяви във Фейсбук: Детето ми намира пари всеки ден!

08.11.2018 / 22:40 7

Трафик Нюз

Пост в една от социалните мрежи разбуни духовете. Публикува го майка на четвъртокласничка. От него става ясно, че детето от две седмици насам постоянно намира пари...

"Започна с лев-два, после започна през два-три дни да намира по 5 лева. Оня ден намерила в училище 15 лева. Вчера намери 10 лева, а днес би рекорда. Сутринта в рейса - 60 лева, а сега, вечерта на прибиране от тренировка, на спирката - още 40. Вярно, късмет, късмет, ама товааа. Не вярвам в нереални неща, ама не знам какво да мисля", написа стъписаната от "късмета" на дъщеря си майка.

Веднага под поста заваляха коментари на мами, които дружно се обединиха около идеята, че този "късмет" може да се окаже нещо "много опасно". И деликатно пропускаха конкретиката, пускайки вместо нея едно успокоително "Не дай, Боже!". Ето някои от коментарите:

"Да не й ги дават, попитайте деликатно отдалече, настанаха времена вече да те е страх от всичко".

"Сама ли ги намира? Има ли някой, който да потвърди или да е бил с нея, като ги е намерила? Дано наистина ги е намерила, че другите два варианта са или да ги краде от училище, или някой да й ги дава заради нещо".

"140-160 лева за две седмици е меко казано тревожно. Моето мнение е, че въобще не е случайно!"

"Няма чак такъв късмет, проверете за какво става въпрос, може детето да е оправно и да върти търговийка? Те днешните ученици не са като нас едно време, много по-напред са".

"Няма как това да е истина. Проследете я, някой й ги дава, но разберете защо?"

"Ами нека не изключим да е късмет, но много малко вероятно е. Съмнително наистина. Как се държи, когато ви ги донесе, какви са й реакциите. Какво точно ви казва. Поразпитайте я по задълбочено. След училище къде ходи, с кого и т.н. Проведете спокоен разговор, за да стигнете до истината. Ако примерно сте имали труден момент (финансов), детето ви може да е решило да ви зарадва и помогне и за това да ги взима от някъде. Говорете и с учителката. Тази възраст е доста особена и може да им хрумнат какви ли не работи".

"Опитайте да проследите тайно дъщеря си, внимавайте да не Ви види. Може някой да я кара да прави нещо нередно, да я изнудва за нещо.... да й плаща, като я карат да прави нещо..."

"А и това, че треньорът е Ваш близък, не означава, че можете да му имате пълно доверие... Извинявайте, не искам да Ви обидя или нещо такова! Опитвам се да Ви дам някакви насоки и да Ви помогна! И аз имам дъщеря и син".

"Не ми изглежда да е случайност. Проследете детето, треньора... само да не е попаднала на някой педофил? Или да пренася някакви неща и някой да й плаща".

"Някой го вербува за нещо, детето усеща, че не са наред нещата, но не разбира защо. И търси помощ. Която трябва да се появи спешно."

"Да, детето може би има късмет, но със сварата! Точно в момента е бумнала тази игра в училищата и не само там. Може да си залага паричките за закуска и да печели повече! Има много варианти, но вие проверете и проследете най-добре!"

"Личното ми мнение е, че детето краде. 100 лв. за ден е почти невъзможно и на карти да спечелиш между връстниците си. Или краде, или някой й ги дава. Не се карайте с нея. Опитайте да разберете от къде идват парите преди да е станал по-сериозен проблемът".

***

Вариантите за късметлийския дъжд от пари според майките в интернет се обединяват около няколко неща: кражба, изнудване от някого (най-много предположения има за педофил), игра на карти в училище със залози или "търговийка"... Вие какво мислите?

 

Трафик Нюз

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Иванчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Г-жо уточни намира ли парите  или ги получава за някои услуги.Колко годишна е дъщеря Ви.Може би е в опосната възраст.Разпитайте я 
2
4
n eXu s (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11456 | Одобрение: -4164
Щерката може още да не е осъзналата силата на путката, с която се манипулират селските дебили, обаче е на прав път...... Дали ще стане курва 4-5 години по-рано - все тая.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
10
0
Не е на добре (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нещата сериозно намирисват на кражби или проституция.Госпожата да вземе спешни мерки за разкриване на "късмета" на дъщеря си.
5
2
якошиба (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ХМММ АКО НАМЕРИШ И НЯКОЕ ДУПЕ ГОЛО У ВАС ЗАВИЙ ГО ДА НЕ НАСТИНЕ ЧЕ И КОЛА ЩЕ ТИ КУПИ
9
4
Въздух под налягане (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бе кажи и да ползва презервативи, като ги намира тея неща..:blink:
24
0
хммм (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То това дете късметлия като мойта жена бре ... тя (жена ми ) така веднъж намери 200лв , друг път  златен пръстен намери  , после пък кожено палто си намери ... А пък аз до тука само едни  мръсни боксерки намерих под леглото  и те на всичкото отгоре не ми стават  
20
3
Митко (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А аз като порасна, с първата си заплата ще си купя пищов и като на игрите на компютъра ще убия децата на шефа на баща ми, защото той му дава малко пари за заплата а купува на децата си които не работят, скъпи коли и им дава много пари, които е откраднал от баща ми.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама