Майка на дете поставено под пълна упойка за вадене на зъби: Изборът ми не бе информиран

09.11.2018 / 08:33 1

Кадър: БТВ

При рутинен преглед се установи, че синът ми има 5 кариеса. Предложиха ни да ни сложат пълна упойка, за да се излекуват зъбите му наведнъж. Синът ми беше втори клас. Това разказа майка на дете, на което са приложили от фаталната упойка, Ирина Абаджиева-Репуц в ефира на БТВ. Повод за думите ѝ стана случаят на Алекс, който почина след поставяне на пълна упойка при операция на киста на зъба, пише novini.bg.

Тя допълни, че синът ѝ е абсолютно здрав.

"В такива случаи не очакваш, че нещо може да се обърка. Отиваме в една луксозна клиника, с любезен персонал, не съм очаквала, че не що може да се обърка. Беше ми представено като стандартна процедура. Ние пациентите разчитаме, че където се прилага пълна упойка, се съхраняват и антидоти. Сега си давам сметка на какъв риск е било подложено детето ми и това, че изборът ми не е бил информиран".

"Проблемът е, че системата, която съществува не е изградена, така че да има логистика между лечебните заведения, които да реагират в подобни случаи. Когато съществува антидот и е скъп, трябва да се създаде организация, за да се достави бързо при нужда", настоя майката.

"Моята майка е анестизиолог и ми се чудеше защо съм поела този риск", сподели още жената.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама