Майката на убитият командос Емил Шарков Ваня Рибчева: В МВР истината е табу! Прокуратурата вместо да разследва безобразията там, ги прикрива

14.03.2019 / 09:53 3

Може би, и тази година ще има хора, които ще отидат чак в Лясковец да сложат цветя и да коленичат пред една нищо не значеща стена, упорити в стремежа си да поддържат една лъжа за големия смисъл и обществената полза от неговата смърт. И да изчеткат съвестта и имиджа си.

Това написа Ваня Рибчева - майката на загиналия преди пет години командос Емил Шарков по повод информациите, че днес негови близки, колеги и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, ще отдадат почит пред паметната му плоча, съобщи FrogNews.

Припомняме, че преди пет години спецотрядът трябваше да обезвреди Петко Петков от Лясковец, който се беше барикадирал с незаконно ловно оръжие и арсенал от боеприпаси в дома си. Той откри огън срещу баретите, рани петима и уби Емил Шарков.

Ето какво написа по повод годишнанина от смърта му майката на командоса Ваня Рибчева:

ПЕТ ГОДИНИ!Няма, Времето лекува, няма Примирение, няма Успокоение, няма Забрава!Синът ми за мен остава НЕЗАБРАВИМ и НЕЗАМЕНИМ! И една безкрайна болка.

Така ще е и през следващите пет години, ако съм жива.Но не моята мъка е важната.

Важното е, че един добър човек го няма вече, отиде си без време и нелепо. Важното е, че можеше да свърши много добри и полезни дела. Светът щеше да бъде по-добро място, ако той беше жив.

Може би, и тази година ще има хора, които ще отидат чак в Лясковец да сложат цветя и да коленичат пред една нищо не значеща стена, упорити в стремежа си да поддържат една лъжа за големия смисъл и обществената полза от неговата смърт. И да изчеткат съвестта и имиджа си.

Ще се говори за неговите качества като командос и ведрата му природа като човек, но упорито ще бъде отбягвана темата за причините за смъртта му и за носенето на отговорност от хора на различни нива в МВР. Там Истината е табу, нещата не се наричат с истинските им имена и се преиначават в пошлия стремеж да се „помогне” на отряда. А отряда в близко време даже няма да съществува. Вече е написан проекта на закон, с който ще бъде ликвидиран. Принципът е като не можем да направим нещо добро, като не можем да поправим нещо, най-добре е да го заличим. И това е така, защото прокуратурата вместо да разследва безобразията на изпълнителната власт, ги прикрива. Защото властите в България вместо да се контролират, както е по конституция, взаимно се обслужват и това въобще не е в обществен интерес.

Хора, утре всеки от вас може да бъде на неговото или на моето място. Никой не е застрахован , че няма да стане обект на изкривената представа за справедливост и правосъдие в държавата ни.

Не трябва да се примиряваме с това!Аз не съм се примирила!

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 64303 | Одобрение: -48507
" Майката на убитият командос Емил Шарков Ваня Рибчева" - драги журналя, между двете имена се слага тире, то замества глагол/фраза. Ръчичките ли ще ви се разглобят, ако спазвате поне малко правилата на писане?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
8
6
Yann (преди 3 месеца)
Рейтинг: 30826 | Одобрение: 12926
Малко информация от кухнята: преди 5г. баретите от София решиха да се изходят на провинциална почва - да покажат колко са велики. Пратили на местното подразделение във Велико Търново нареждане, да направят снимки на мястото. Нищо друго! Смятайки че един дърт луд няма да е проблем. Местните това и направили и ги пратили. Тия дошли като гоуемата рабутъ, да се правят на гъзари и велики. Просто отишли неподготвени и подходили несериозно. След това уволниха почти всички от местните, за да угодят на софийските лешпери и да замажат очите на хората. Истината е, че баретите са разглезени и тотално неподготвени по принцип. Не само в този случай. Търновлии го отнесоха, а на ония от Софтето им изписаха вежди. А Емил Шарков го изкараха едва ли не герой.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама