Майките на деца с увреждания отправиха нова заплаха

10.08.2018 / 10:52 3

Снимка: Булфото, архив

Започна последното обсъждане на законопроекта за хората с увреждания. Срещата се провеждав Министерство на труда и социалната политика. В разговорите участват ресорният министър Бисер Петков, омбудсманът Мая Манолова, протестиращи майки и национално-представителни организации, предаде репортер на Novini.bg.

Пред журналисти майките на деца с увреждания заплашиха, че ако подготвеният законопроект не се промени, те ще опънат палатка и пред сградата на МТСП. Те настояха и за оставките на Минчо Коралски и Адриана Стоименова.

Недоволството си от законопроекта изрази отново и Мая Манолова. „Това не е реформа. Преписан е старият закон“, каза пак тя. „Не разбирам защо е тази съпротива срещу политиките за хората с увреждания“, заяви омбудсманът.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Реалист (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези хорица не разбраха ли че тези пари идват от МОИТЕ данъци, а не от правителсво/държава. Ако трябва да питат някого то това съм АЗ, ТИ, НИЕ, а не някакви си Бойко Борисовци или министри. Тяхната наглост вече надхвърля всякакви граници. Аз пък искам моите данъци да са социално ориентирани към самотните майки с две и повече деца които работят на минимална или близка до минималната заплата (600-800 лв). Тези  жени работят като роби по 12 часа и накрая не могат да нахранят ЗДРАВИТЕ си деца. Естествено е тези деца да имат много по-голоеми потребности. Те са бъдещето на нацията. Аз не искам да стана на 65 и да ровя по кофите ако въобще има кофи тогава.
2
0
Няма ли край (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всяка майка да се провери за имотно и фин. състояние. Да се филтрират майките и тогава да се дава в рамките на 150-те мил., че до гуша от тях
2
1
Мдааа (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
150 милиона повече не ни стигат! Искаме още!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама