Мъж изнасили родната си дъщеря във Варна, тя опита да се самоубие

06.11.2019 / 15:34 6

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи  Районен съд – Варна на 40-годишен мъж, привлечен като обвиняем за изнасилване.


Предявеното обвинение срещу 40-год.мъж е по чл. 152, ал.3, т.3 и т.5 от Наказателния кодекс - за това, че на 1 ноември т.г. в лек автомобил в района на Аксаково изнасилил собствената си пълнолетна дъщеря. Деянието е осъществено чрез принуждаване със сила и заплашване, като е последвал опит за самоубийство на пострадалата. Предвиденото в закона наказание за подобно посегателство срещу половата неприкосновеност е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

40-годишният мъж е осъждан 3 пъти за тежки умишлени престъпления, с влезли в сила присъди, две от които за изнасилване. Настоящото деяние, за което е привлечен като обвиняем, се явява извършено в условия на опасен рецидив, в изпитателния срок на предсрочно условно освобождаване през м. април от затвора, където е изтърпявал наказание по предходна присъда.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши  друго престъпление, поради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража”.                   

3-дневен е срокът за обжалване на наложената процесуална, като в случай на обжалване делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 13 ноември т.год. от 13 ч.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
23
2
Mercenary (преди 2 седмици)
Рейтинг: 42488 | Одобрение: 9503
Или е мангал, или албански мангал.
38
2
CAXAPA (преди 2 седмици)
Рейтинг: 1397 | Одобрение: 602
А се протестира срещу лошите условия на излежаващи присъди. Искали да живеят нормално докато излежават наказанията си. Такива и кофа вместо нормален тоалет не им се полага.
68
117
kris (преди 2 седмици)
Рейтинг: 111702 | Одобрение: 5462
Ами в затвора не са му разширили халката достатъчно.....Трябвало е още да стои там, докато стане като автомобилна гума......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
56
3
Ман40 (преди 2 седмици)
Рейтинг: 2978 | Одобрение: 1123
Лошия мат'риал едно време го бракувахме, за скрап и претопяване, или за храна на прасетата!... 
За тези седем месеца да бяхте циментирали път и рампа до водата за тази цел, а не да газите пясъка и дюните и сега да се оправдавате!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама