Мъж изнасили родната си дъщеря във Варна, тя опита да се самоубие

06.11.2019 / 15:34 6

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи  Районен съд – Варна на 40-годишен мъж, привлечен като обвиняем за изнасилване.


Предявеното обвинение срещу 40-год.мъж е по чл. 152, ал.3, т.3 и т.5 от Наказателния кодекс - за това, че на 1 ноември т.г. в лек автомобил в района на Аксаково изнасилил собствената си пълнолетна дъщеря. Деянието е осъществено чрез принуждаване със сила и заплашване, като е последвал опит за самоубийство на пострадалата. Предвиденото в закона наказание за подобно посегателство срещу половата неприкосновеност е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

40-годишният мъж е осъждан 3 пъти за тежки умишлени престъпления, с влезли в сила присъди, две от които за изнасилване. Настоящото деяние, за което е привлечен като обвиняем, се явява извършено в условия на опасен рецидив, в изпитателния срок на предсрочно условно освобождаване през м. април от затвора, където е изтърпявал наказание по предходна присъда.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши  друго престъпление, поради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража”.                   

3-дневен е срокът за обжалване на наложената процесуална, като в случай на обжалване делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 13 ноември т.год. от 13 ч."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
23
2
Mercenary (преди 7 месеца)
Рейтинг: 44818 | Одобрение: 10148
Или е мангал, или албански мангал.
38
2
CAXAPA (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2317 | Одобрение: 802
А се протестира срещу лошите условия на излежаващи присъди. Искали да живеят нормално докато излежават наказанията си. Такива и кофа вместо нормален тоалет не им се полага.
68
117
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 128120 | Одобрение: -1620
Ами в затвора не са му разширили халката достатъчно.....Трябвало е още да стои там, докато стане като автомобилна гума......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
56
3
Ман40 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4580 | Одобрение: 1300
Лошия мат'риал едно време го бракувахме, за скрап и претопяване, или за храна на прасетата!... 
RB

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама