Мъж от Варна ще плати над 250 евро глоба за шофиране при използване на мобилен телефон в чужбина

31.01.2023 / 12:40 4

Снимка: Pexels

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена от холандските власти на 47-годишен мъж, живеещ във Варна. Той е глобен 250 евро, заради държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране.

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Нидерландия удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз.

Нарушението е било извършено от българския гражданин на 11 януари миналата година. Решението на холандските власти е от 4 август 2022 г. и е влязло в сила на 15 септември същата година.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна прецени, че не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже признаването и изпълнението на наложената финансова санкция, информират от институцията.

Съдебният акт ще бъде изпратен незабавно на органите на НАП за изпълнение, където мъжът ще трябва да плати левовата равностойност на глобата - 488,96 лв.

Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Тук особенно момите в колите си мислят ,че са в офис или в къщи.Говорят и толкова са погълнати от разговора ,че не виждат никой около тях.Време е малкото останали кадърни не надрусани или пияни полицаи да излязат и да започнат да работят или поне да глобяват говорещите ""бизнесменки"" по телефоните,поне това да свършат за заплатите които им даваме с данъците си.
4
1
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Браво на холандците. Явно при тях нарушиш ли закона, няма прошка.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
3
3
село варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18142 | Одобрение: -573
Една бригада холандски катаджии да командироват у нас та да напълнят бюджета набързо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама