Мъж отстъпи реда си за трансплантация на момче, а сега сам се нуждае от спешна помощ

14.03.2017 / 20:03 2

Мъж от Пещера отстъпи реда си за трансплантация на бъбрек на 14-годишно момче. Сега обаче самият той се нуждае от средства, за да му бъде трансплантиран бъбрека, който неговата съпруга е решила да му дари, съобщава bTV.

От 6 години Ахмед Моллов е на хемодиализа през ден в очакване да бъде намерен подходящ донор. А преди 5 възниква такава ситуация. Изненадващо обаче Ахмед се отказва в полза на непознато момче.

Съпругата му Кери, която е неотлъчно до него, разказва, че по това време мъжът й отчайващо се нуждаел от бъбрек, но въпреки това се жертвал в полза на 14-годишното дете.

„Аз съм живял вика, колкото да имам две щерки, имам внуци, а това детенце какво е видяло в живота”, спомня си съпругата му неговите думи.

Доброто в семейството на Ахмед се оказва заразно. Преди дни съпругата му решава да му стане донор. Изследванията показват, че е подходяща. Операцията ще бъде извършена в Турция, но семейството няма нужните пари.
Ахмед посреща всяка сутрин с мисълта, че доброто никога не може да бъде забравено и непременно ще се върне.

Ако искате да помогнете на Ахмед Моллов и да дарите средства, можете да го направите на  банковата му сметка:

Ахмед Мустафов Моллов

Общинска банка

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG81SOMB91301030455701"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
tzokov (преди 3 години)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
Това което този ЧОВЕК е направил , не ми го побира мозъка.Да предпочетеш смърта в името на това да дадеш шанс за живот на млад човек. ПОКЛОН!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама