Мъж писа във Фейсбук на Москов за онколекарствата

04.06.2015 / 22:33 6

Мъж изрази недоволството си във Фейсбук и писа до здравния министър Петър Москов, разказвайки как баща му – пенсионер, трябва да дава всеки месец по 177 лева. Той е снимал и касовите бележки от аптеките.Ето какво пише още Бойко Гаргов: 

Баща ми е обичаен пенсионер, с обичайна пенсия, с обичайни вероятно за възрастта си заболявания, като едното от тях е карцином на простата. Като цяло ежемесечните му разходи за медикаменти са 50-60 лева които той като дисциплиниран пациент чинно отделя от пенсията си. Днес дойде датата за ежемесечното му пазаруване на медикаменти. 

Бях учуден когато аптекарката ме попита дали желая да ми изпълни рецептата по протокол за Калутид. Разбира се, отговорих и аз. Тя каза, че от този месец се доплаща. Но това са лекарства за онкологично болен, отговорих и аз, ще доплатя, надали е крупна сума. Ами крупна е, с неудобство ми каза тя. Касата поема част от общата цена, 170,88 лв., а на мен е оставила да доплатя част в размер на 119.46. Ще го изпиша с думи - сто и деветнадесет лева и четиридесет и шест стотинки. Като към тях добавя ежемесечните досега разходи сметката добива размер от сто седемдесет и седем лева и седемдесет и три лева.

Господин Москов, как смятате, баща ми, обичаен пенсионер с обичайна пенсия, дали може да си позволи това лечение? Един Бог знае кому колко е отредено, но в отредеността вече освен Божията ръка се намесва и ръката на НЗОК, спорейки вероятно за равнопоставеност.

Тия дни някъде по стените попаднах на споделена статия, в която ставаше дума, че е ваша политика да се ограничат разходите за възрастни и онкоболни, така по естествен път заради естествения подбор разходите за тези категории ще намалеят. Обявих автора на статията за човек с болна психика, а споделилият новината за ... нещо подобно на автора, с доста повече и по-крайни думи. След като излязох днес от аптеката и платих сто и деветнадесет лева и четиридесет и шест стотинки за лекарство за безплатните довчера лекарства на онкологично болният ми баща се чудя дали да не потърся чия беше стената и да се извиня на собственика и.
Господин Москов, аз гласувах за вас. Разбира се, не съм очаквал да ми плащате сметките, но не съм и очаквал всичко това, което написах по-горе. Разочарован съм.

Все пак се надявам, че това е някакво глупаво недоразумение, а не последователна и обмислена политика. Ако не е, жалко за всички нас!

 

блиц
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
motoristka (преди 5 години)
Рейтинг: 74768 | Одобрение: 35328
Златкото, пак е изпълзял от кенефа, за да се прави на писател.... Където се пови - започва да вони на кочината му...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
7
0
niama znachenie (преди 5 години)
Рейтинг: 712 | Одобрение: 347
aбе Златко,днес на колко новини ще ти чета просташките коментари...я върви си пий лекарствата или за по сигурно иди се гръмни...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама