Мъж влиза в затвора за 5 години! Системно биел леля си, като последния побой довел до смъртта й!

11.10.2017 / 14:34 0

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд произнесе ефективна присъда лишаване от свобода за срок от 5 години и 4 месеца спрямо 56-годишния Георги Г. Той беше предаден на съд за причиняване смъртта на леля си вследствие умишлено нанесени средни телесни повреди – престъпление по член 124, ал. 1, предл. 2 от Наказателния кодекс. До присъдата се стигна след съкратено съдебно следствие, поискано от подсъдимия, който призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Така съдът му наложи наказание 8 години лишаване от свобода, като след редукция му определи да изтърпи 5 години и 4
месеца лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Подсъдимият Георги, който е от град Елхово, дошъл да живее в дома на 83- годишната си леля Климентина Хр. в кв. „Владиславово“ във Варна, след като тя счупила крайниците си при падане в жилището си. След претърпяната операция жената била неподвижна и помолила двама съседи да идват да я обгрижват, като им дала ключ за апартамента си. 
Племенникът й Георги често пиел, а алкохолът го правел агресивен. На 16 март 2017 г. под въздействието на алкохол 56-годишният мъж нанесъл побой над безпомощната жена. Съседи, които видели състоянието й – насинено око, рана на главата, сигнализирали на спешния телефон 112.

Пред полицейските служители и в присъствието на агресивния си племенник възрастната жена обяснила нараняванията си с падане. Насаме с полицаите обаче Климентина Хр. признала, че Георги й нанесъл побой с юмруци по лицето и тялото. Споделила също, че се страхува от него. На насилника бил съставен предупредителен протокол по Закона за МВР да не извършва физическо и психическо насилие над леля си, а пострадалата била отведена в болница.

На 3 април тази година около 19,15 часа отново бил подаден сигнал за семеен скандал на адреса на 83-годишната жена. При позвъняване в жилището никой не отворил. Пристигналите полицейски служители приела съседката, която с дадения й от пострадалата ключ отключила жилището. Жената била цялата в синини, но отказала медицинска помощ от страх да не бъде бита отново от племенника си.
На 8 април, след като се почерпил с 200 г водка, Георги влязъл в стаята на леля си. Решил да смени телевизионната програма, която жената гледала.

Когато леля му се възпротивила словесно, Георги се нахвърлил върху нея, нанесъл й удари с юмруци по цялото тяло, крещял и псувал.
На сутринта съседката отключила жилището, за да види болната жена.
Гледката на пребитата жена под завивките била стряскаща. Липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й – посинени от побоя и опита да бъде удушена. От този момент нататък съседката отказала да ходи в дома на баба Климентина от страх от Георги.

Друг съсед сигнализирал за поредния инцидент с възрастната жена и тя била отведена за лечение в болницата. Там разказала на лекарите кой е причинил нараняванията й. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която установила множество травми по цялото тяло на жената, счупени 8 ребра, раменна кост, масивни хематоми.

На 16 април състоянието на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия тя била преместена в реанимация и поставена на изкуствена белодробна вентилация и медикаментозно лечение. Въпреки проведеното лечение Климентина Хр. починала на следващия ден в болницата.
Подсъдимият Георги Г. е изтърпявал 15-годишна ефективна присъда за умишлено убийство, както и два пъти е бил осъждан за квалифицирани хулиганства, показва справка по делото за съдебното му минало.
От началото на досъдебното производство до момента той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама