Мъжът ми ги настъргва, а после му правя любимия сладкиш! Без тесто, без бъркане ‐ точно за 15 минути!
Ябълковия сладкиш ‐ истинска класика. Днешната рецепта е бърза и супер вкусна ‐ насипен ябълков сладкиш, който се прави без тесто, не изисква месене, а резултатът е фантастичен! И ще ви отнеме само 15 минути без печенето, пише "За жената"!
Съставки:
1 чаша грис
1 чаша брашно
1 чаша захар
1 ч.л. бакпулвер
1‐1,5 кг ябълки (за предпочитане кисели и сочни)
1 ч.л.. канела
2 ч.л. нишесте
олио за намазване на формата
Приготвяне:
Ябълките се измиват, вади се сърцевината им, след което се настъргват.
В отделна купа се смесват всички сухи съставки: грис, брашно, захар, бакпулвер, нишесте, канела. Ако обичате ядки, добавете ‐ не пречат!
Покрийте тавичка с фолио или хартия за печене и щедро намажете с мазнината. В долната част изсипете от сухата смес пласт с дебелина около 0,5 см. Отгоре покрийте с пласт настъргани ябълки със същата дебелина, след това повторете последователността на слоевете, като последният трябва да бъде от сухата смес.
Оставете сладкиша в продължение на 15‐20 минути в покой, след което го изпечете 40‐45 минути на 180 градуса.
Оставете го да се охлади леко и нарежете на парчета.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!