Мъжът на починалата родилка Ивелина: Утре ще си погреба женичката, в неделя ще си взема детето

26.05.2023 / 07:44 1

кадър Нова телевизия 

Редактор: Веселин Златков

Роднини и близки на починалата вчера в Русе родилка се събраха тази сутрин пред болницата, за да търсят сметка на лекарката и екипа за фаталния изход от раждането. Нейният мъж Мартин заяви по Нова телевизия, че иска отговори и да бъде понесена отговорност, за да не се случва на друг огромната трагедия.

“Първо ще си погреба женичката, в неделя ще си взема детето. То ще носи името Белослав, защото тя много държеше на това име. Всеки ден си го гушкам, той е част от мама”, каза през сълзи Мартин. Според него има неясноти в целия случай, като например защо новороденото е носено на майката в интензивното отделение.

“Изтеглихте късата клечка, случва се един път на 1000”, с тези думи от болницата съобщили на мъжа тежката вест за смъртта на жена му. Причината е белодробна емболия. Мъжът призна също, че се консултира с психолог и още не е казал на другото си дете, което е на 5 години, че майка му вече я няма на този свят.

Свекърът на Ивелина каза, че семейството води разговори с юристи и настоява русенската Университетска болница "Канев" да понесе отговорност. Близките имат информация, че лекарката, която е направила секциото по спешност, вече е осъждана условно.

Основните обвинения на близките са, че Ивелина е оставена без надзор, а сестрата, която е трябвало да я наблюдава през нощта, е спала. Мъжът на родилката потвърди това, като показа чат от последните часове на живота на жена му, в който тя казва, че сестрата хърка и тя ще се опита да я събуди.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
kjk (преди 4 дни)
Рейтинг: 13743 | Одобрение: 1603
Бог да я прости женичката!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама