Мебелна "война" във Варна! "Арон" сезира прокуратурата заради скандала с фирма "Сторай"

04.11.2014 / 14:09 4

След получени сигнали от страна на пострадали граждани във Варна, фирма АРОН ще сезира прокуратурата за измама и подмяна на правомощия от страна на фирма Сторай ЕООД със собственик Константин Стоилов. Последната е взела предплатени суми при липса на възможност да извършва поръчките, в резултат на което са пострадали десетки граждани в района на Варна.

Във връзка с проблема, АРОН информира всички заинтересовани, че Фирма Сторай ЕООД не притежава правото да продава и дистрибутира мебели с търговската марка  АРОН. Франчайзинговите отношения между двете компании са прекратени поради некоректно отношение от страна на Сторай ЕООД, а магазинът във Варна е изваден от рекламните материали на фирмата още през месец юни тази година.

Арон ще съдейства с юридическа помощ за завеждане на колективен иск от името на ощетените. Фирма АРОН няма данни за броя на ощетените и размера на неправомерно събраните предплащания. Към момента в КЗП Варна са подадени 10 жалби срещу фирма Сторай, 5 от които са звършени с удовлетворяване – споразумение между търговецът Сторай и пострадалия потребител.  

 „Съветваме гражданите да потърсят правата си и ще им съдействаме – някои вече успяха. Нека хората да пазят оригиналите на договорите си и платежните документи като доказателства за измама. Нека да се обръщат към нас в централата в София – телефоните са на сайта.

 Ние от своя страна ще организираме хората да закупят от нас мебелите на доставни цени като намалим щетите им, така че да не загубят изцяло предплатените суми. Ще поемем всички негативи и разходи, свързани с това.“ – коментира Константин Генчев, Изпълнителен директор на АРОН.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
kaish (преди 5 години)
Рейтинг: 597 | Одобрение: 202
Отиде да доде е работата тука
Нищо не е сигурно докато запее каишът.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама