Медии в Германия: Случаят с ритнатата жена в метрото разпалва настроения срещу ромите

19.12.2016 / 09:48 16

Случаят с ритната жена в берлинското метро разпалва настроения срещу ромите, пише германският вестник "Велт". Изданието публикува материал, посветен на случая и на реакциите, които той е предизвикал в България и на медийното му в страната ни. В статията се отбелязва, че в България се е наблегнало прекалено много на етническата принадлежност на замесения в случая български гражданин, което според материала е следствие на дълбоко вкоренени предразсъдъци срещу ромите.

Според вестника тези нагласи са характерни за страните от бившия Източен блок, където според "Велт" има неофициална дискриминация на ромите. Германското издание цитира и мненията на българския психолог Борислав Денчев и Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет. Вестник "Тагесшпигел" отбелязва, че засега няма данни дали българският гражданин и жертвата, която по произход е от Украйна, са се познавали, нито дали случилото се има някаква предистория.

"Франкфуртер алгемайне цайтунг" излиза с коментарен материал по темата със заглавието "Това засяга всички". В него се акцентира върху ролята на видеонаблюдението, като се призовава то да се използва по-активно при криминални разследвания. Вестникът приканва германското общество да не губи доверие в правораздавателните органи, защото около случая в берлинското метро са се появили симптоми, че то е подкопано, например с обявяването от частни лица на награда за залавянето на извършителя, пише БТА.Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ХА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дали ще са толерантни към снощния атентатор в Берлин?
5
1
Каров (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
УсмивкаПроблема с циганите е изключително труден за разрешение и не е само български. Оставете Кеворк да го реши с "красивите" си слова и особено чрез обидите към избрания от българите президент! 
10
1
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 105061 | Одобрение: 39861
Германското издание "Велт" цитира двама педала от БХК ! Дотук с четенето по-нататък.......От "Уикенд" казаха........!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
15
0
НИКИ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ТЕЗИ СА СИ БАШ ЦИГАНИ  НО ТУРЧЕЕЩИ СЕ ЦИГАНИ. ТЕ НЕ СПАЗВАТ КОРАН ХАПВАТ СИ РЕДОВНО СВИНСКО НО СЕ ПРАВЯТ НА МЮСЮЛМАНИ. ИСЛЯМА ЗАБРАНЯВА И УПОТРЕБАТА НА АЛКОХОЛ НО ТЕЗИ МАНГАЛИ ДЕТО СЕ ПИШАТ ТУРЦИ ПИЯТ КАТО СМОЦИ.  ТУРЦИ СА САМО НА ХАРТИЯ НЕ И ПО ВЯРА И ПОВЕДЕНИЕ.  ПОЗНАВАМ НЯКОЛКО ТАКИВА КОИТО ПРЕЗ ЛЯТОТО ИДВАТ ДА РАБОТЯТ ПО ВИЛНИТЕ ЗОНИ И САМО ГЛЕДАТ КАКВО ДА ОТКРАДНАТ.
13
0
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В БЪЛГАРИЯ СА ДИСКРИМИНИРАНИ САМО БЪЛГАРИТЕ!!!!! И ГЕРМАНЦИТЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ЧОВИКОЛЮБЦИ - АКО ИСКАТ ДА ИМ ИЗПРАТИМ ВСИЧКИ МАНГОВЦИ ДА ГИ ИНТЕГРИРАТ. ГЕРМАНКИТЕ МОЖЕ ДА СА ДОВОЛНИ - ТЕСА СВИКНАЛИ НА МЪРЗЕЛ И МНОГО .БАНЕ. ТЪКМО ЩЕ УВЕЛИЧАТ ГЕРМАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ.
8
2
хе-хе (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като чета написото по-долу, разбирам колко вярна е онази реплика за лошия материал. Дано не съм прав, ама надали!
8
2
Не е циганин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Оказа се че е циганизиран турчин от Добричките села. Турчин от селата около Добрич женен за циганка от циганското гето във Варна.
5
1
KEIN BULGARE- ABER SCHMUTZIGER ZIGEUNER ! (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
EINZIGE ENTSCHEIDUNG- IN GAZKAMERA, SOFORT!
11
1
зъл (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Каква дискриминация? Един нормален човек не би толерирал поведението, нравите, възгледите на един циганин. Те (т.нар. роми - разбирай циганин) сами правят така, че да бъдат отхвърляни. Докато продължаваме да им толерираме незаконните гета, те никога няма да се приобщят и да заживеят цивилизовано! Този тъмен индивид даже не заслужава и затвор, та ние редовните данъкоплатци да му плащаме престоя на топло, където ще бъде хранен по 3 пъти на ден! Нещо по-велико му трябва - като ония концлагери в Германия....
21
1
motoristka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 55850 | Одобрение: 27925
Мисля, че идва време, в което ''предразсъдъците'' на германците, ще надминат нашите, предвид гостите, които им докара баба им... Защото, ние циганите си ги знаем и си ги мразим, поради факта, че създават само проблеми и ги носим на гърбовете си, но за германците, този урок тепърва предстои....
20
0
... (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хахаха, ние сме имали предрасъдаци. Те имаха конц. лагери, а ние предрасъдаци. Няправо ще ме уморят тия шваби.
9
1
vvvv (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Idiot e toq Rom.
21
0
plabov1080 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 40815 | Одобрение: 8685
Aбе какви роми - циганите навсякъде са си цигани
19
0
Издислав (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Ди Велт не знаят, че ако Източна Европа и особено България си имаха по един Хитлер, такова отношение към циганите щеше да липсва, поради простата причина, че тях нямаше да ги има, има ако ги има щеше да е под формата на козметични продукти.
23
0
кестен (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А от "ВЕЛТ" знаят ли как мангали постоянно и непрекъснато се гаврят както с наши национални светини, така и със самите нас>??????????????? Или знаят, а се правят на луди .  Както винаги.....Аман от европейските им интриги. Все те читавите, а ние от соца - сме лошите и некадърните / България и Румъния/ Колко мразя това тяхно високомерие!
6
5
хе-хе (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кога ще ги стигнем германците!
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама