Медицинска лаборатория „ЛИНА” подема кампания „Заедно в борбата срещу рака”

18.10.2018 / 10:25 0

Почти всеки от нас има роднина или приятел, когото подкрепя в битката срещу рака. Зад статистиката с онкоболни в България стоят съдбите на 350 000 майки, бащи, дъщери и синове. Зад сухите цифри се крият нечии любими хора, които заслужават да бъдат с близките си по-дълго, а за постигане на тази цел основна роля има профилактиката.

И днес единственият начин за справяне с рака остава навременното диагностициране, което е ключово за благоприятния изход на лечението. Затова медицинска лаборатория „ЛИНА” организира кампания, насочена и към двата пола. Тя се провежда през месец октомври 2018 г. в самостоятелните филиали на лабораторията в областите Варна, Бургас и Ямбол и включва туморни маркери за най-разпространените онко заболявания: CA 15-3 (на млечна жлеза), CA 125 (на яйчници), PSA (на простатна жлеза) и CA 19-9 (на панкреас и дебело черво). Последният туморен маркер е подходящ както за мъже, така и за жени. По време на кампанията всяко от изследванията е на намалена цена от 8лв. вместо стандартните 17 лв. Таксата манипулация е 2 лв. 

От лаборатория „ЛИНА” обръщат внимание, че туморните маркери  допълват данните, получени от биопсията, ехографията или хистологичното изследване, а при вече започнало лечение са показател за неговата ефективност. Резултатите от тях задължително трябва да се тълкуват от специалист.

Всички адреси на лаборатория „ЛИНА” във Варна може да видите ТУК:

 

 

 

 

* публикация

 

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама