Медицинският университет в София получи дарение от над един милион долара

11.10.2018 / 14:28 1

Снимка Булфото

Медицинският университет /МУ/ в София е получил дарение от 1 037 413 долара, съобщиха от учебното заведение, пише новини.бг.

Дарението е получено след преминали законови процедури, тъй като дарителят д-р Андрей Георгиев е починал през 2014 г.

Академичният съвет на МУ е решил всяка година 20 000 лв. да бъдат давани на завършилите с пълно отличие студенти, като средствата ще се разпределят на всички факултети, Филиал - Враца и Медицинския колеж. Част от наследството ще бъде разпределено като награден фонд в размер на 180 000 лв. за първите три места в конкурса за идеен проект за новата Учебно- административната сграда на Ректората. Една от аудиториите в нея ще носи името на завещателя д-р Андрей Георгиев.

Д-р Андрей Георгиев е роден в София през 1921 г. В началото на 50-те години на миналия век той емигрира в САЩ. Постепенно натрупва капитал, голяма част, от който завещава на гимназията в Лом, на общината и на МУ-София. Д-р Георгиев умира на 93 години, на 22 април 2014 година, в дома си в Улимингтън, щата Делауеър.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
АМИ "ТОП ДОКТОРЯТА" (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
не говорят за закупуване на съвременна медицинска апаратура от дарението на БЪЛГАРИНА от САЩ,а за награди,наградни фондове и други такива там,т.е. един други да се "възнаграждават" там.Сигурен съм ,че в дарението изрично е отбелязано закупуване на апаратура и инструментариум,ама  алчните докторя като видят много пари,все гледат да ги разпределят и присвояват.И след това се топят кой повече е награбил.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама