Медведев предложи подялба на Украйна: Западна за Румъния и Полша, а Източна за Русия

26.05.2023 / 16:07 6

Булфото

Подялба на Украйна предложи Медведев подобно на подялбата на Полша между Германия и СССР, заради която започва Втората световна война.

По думите на заместник-ръководителя на руския Съвет за сигурност, Дмитрий Медведев, най-добрият вариант е Украйна да бъде разделена, като западните части могат да се присъединят към страни от ЕС, а източните – към Русия.

Вероятно Медведев визира най-големите страни в региона Полша и Румъния.

Все пак Медведев не изключва и възможност за Трета световна война, в случай, че част от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО.

Русия заявява, че няма да е готова за траен мир в Украйна, докато не анексира по-голямата част от нападаната съседна държава. Заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност, Дмитрий Медведев, очерта три сценария за изхода от войната, които смята за вероятни, съобщава Инвестор.

В предпочитания от него вариант западните региони на Украйна ще бъдат присъединени към няколко държави от ЕС, а източните ще бъдат придадени към Русия, докато жителите на централните региони ще гласуват за присъединяване към Русия.

С този резултат “конфликтът ще приключи с достатъчно гаранции, че няма да бъде възобновен в дългосрочен план”, написа Медведев в онлайн услугата Telegram. От друга страна, ако част от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, може да се очаква, че бойните действия ще се разпалят отново, “като има опасност бързо да се превърнат в пълноценна Трета световна война”, твърди довереникът на руския президент Владимир Путин.

Според това, което Медведев нарече “временно” приемлив сценарий за Москва, Украйна ще бъде напълно разделена между страните от ЕС и Русия, а в Европа ще бъде създадено украинско правителство в изгнание. Други варианти освен тези три не са реалистични, смята Медведев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
zaza (преди 6 месеца)
Рейтинг: 10812 | Одобрение: 2782
Другото решение е да я вземат цялата, Европа без това е безгласна отдавна! Не разбирам защо трябва да питат Европа за каквото и да е! Няма държава или правителство тук което да ги спре или да им предложи нещо равностойно! Европа изцяло е от страната на булката в моментаУхилен
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
0
6
MrBean (преди 6 месеца)
Рейтинг: 121328 | Одобрение: -1582
Димата пак се е натарянкал..жалък клоун.
5
5
Ванката (преди 6 месеца)
Рейтинг: 40359 | Одобрение: 8184
Ами България питаха ли я при Ньойския договор бре Крониславе? С кои държави граничи България а? Верния отговор е със себе си ;) 
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
3
2
kjk (преди 6 месеца)
Рейтинг: 26041 | Одобрение: 2366
Май си дойдохме на думата!!!:errm:
2
3
cron1 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 67024 | Одобрение: -5446
А  украинците, някой пита ли ги, дали искат да я разделят? Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама