Мегаакция в Германия: Арестуваха десетки за опит за държавен преврат и връщането на Германския райх

07.12.2022 / 10:36 3

Пиксабей

От рано сутринта криминална полиция и специалните части са започнали обиски в цяла Германия срещу група, подготвяща насилствен преврат. Около 3000 служители на специалните полицейски сили са нахлули в жилищата на 52 заподозрени лица като са претърсили общо 137 имота. Арестувани са 25 души, съобщи BILD, предаде Актуално.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на десетки мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г. Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта.

Били са избрани вече хора, които да заемат важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Според Генералната прокуратура на Германия: „Обвиняемите принадлежат към терористична организация, основана не по-късно от края на ноември 2021 г., която си е поставила за цел да премахне съществуващия държавен ред в Германия и да го замени със собствена форма на управление.“ Известно е, че сред арестуваните до момента са руската гражданка Виталия Б. и германците Александър К. и Франк Р.


 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
wseo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 3915 | Одобрение: 330
Дано да няма ескалация на напрежението, че ужаст...
Уеб дизайн и SEO оптимизация от дигитална агенция Viseo
0
0
уйчо (преди 3 месеца)
Рейтинг: 71994 | Одобрение: -3136
Много ясно, хората отдавна роптаят, ама им докарват насила нови сънародници. Има издигнати стени между тях на места. То вече няма друг начин, толерастията нанесе непоправими щети, раков тумор е това!
0
0
... (преди 3 месеца)
Рейтинг: 23035 | Одобрение: 6690
Еь, без малко да се отървем от ЕС

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама