Менда Стоянова с невероятна новина: Задава се рязък ръст на минималната заплата! Пари ще има в повече за ...

13.10.2017 / 08:34 4

Снимка Булфото

„Няма да увеличаваме заплатите на калпак. Възможно е такова увеличение и то ще се случи 2018 година. Това ще се реализира благодарение на 2,5 милиарда повече разходи се предвиждат в бюджета за следващата година. Тези пари дойдоха от ръста на икономиката. За 2017 очакваме близо 4 % ръст. Този ръст означава по-големи заплати в реалния сектор“. Това заяви шефката на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова в сутрешния блок на БНТ, цитирана от Блиц.

„Задава се рязък ръст на минималната работна заплата. От 460 лева, каквато е сега, тя ще стане 510 лева“, уточни още шефката на бюджетната комисия. „Синдикатите като видяха 510 казаха – не, ние искаме 530 лева. Е, винаги ще има недоволни, но това е реалността за момента“, уточни още тя. „Пари има в повече, но те са фокусирани в приоритетните сектори. Мисля, че така е правилно“, категорична е шефката на бюджетната комисия.

Тя поясни още, че за са сектор образование са предвидени 330 милиона лева, което ще доведе до увеличение на учителските заплати с около 15%. Депутатката от ГЕРБ бе категорична, че следващият сектор, който поема голяма част от увеличените разходи, е сигурност – отбрана и МВР. „Един милиард лева повече ще отидат предимно за пенсии и здравеопазване, както и за социално подпомагане. Трябва да повишим заплатите в последния сектор, за да привлечем повече хора, които сега се отказват от тази работа, заради заплатата, която е близка до минималната сега. Важно е те да почувстват, че реално имат помощ от държавата“, каза още Стоянова.

„Това са трите големи фокуса на политиката на ГЕРБ, които и през 2018 година ще продължим за развиваме. Все пак да не забравяме и инфраструктурата, по която работим. Там обаче голяма част от проектите ще бъдат финансирани и с европейски проекти и с наш бюджет“, поясни депутатката от ГЕРБ.
 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
# (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Курвата на цар Киро твори закони.
8
2
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 128869 | Одобрение: 48064
Еееех , Мента , Мента......Докога ще ни ментрите бе......? Докато цъфнат налъмите ли , или докато е в сила все още малко вулгарното стихотворение на П.Пенев : Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле , еби им майката на другите и гледай ти да си добре......Еби им майката на другите и в себе си утеха намери , и ако в себе си утеха не намериш , еби си майката и ти.......Как Поетът е видял бъдещето в което живеем днес......?? Петел , не го трийте , младите не го знаят , а е добре да го научат......!  
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
Н. (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Замазване на очите, за да тушираме малко ефекта от гафовете напоследък. Обещавай на воля - и пари има, и заплати ще скачат рязко, и инфраструктурата ще правим......еее, комунизъм!!! А назад няма да се обръщаме - това КТБ, това Емко, Дунарит, Мунарит.......минало свършило.
9
0
Иванова (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако на увеличите и пенсиите с 10% ще паднете от власт.Не забравяйте , че тези хора не са работили в частни фирми, работили са във и за България !!! Не се гаврете с тях !
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама