Меркел кани Япония да членува в НАТО

02.05.2016 / 11:46 4

Снимка: Уикипедия

Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел неочаквано е предложила на японския премиер Шиндзо Абе страната му да стане член на НАТО. Поканата била отправена през март 2015 г. по време на посещение на Меркел в Страната на изгряващото слънце, съобщава "Джапан Нюз", предаде bTV.

Меркел е заявила на Абе: „Защо Япония не се присъедини към НАТО? Мога да убедя британския премиер Дейвид Камерън и френския президент Франсоа Оланд“. Японският министър-председател от учтивост отговорил, че „това може да стане в бъдеще“, пише изданието.

Япония не е член на Северноатлантическия алианс, но заедно с Афганистан, Австралия, Ирак, Пакистан, Южна Корея, Нова Зеландия и Монголия влиза в програмата „Глобално партньорство“ на НАТО. Тези страни развиват сътрудничество с Алианса в области, представляващи взаимен интерес. Някои от тях активно участват в операциите на организацията, включително и във военно отношение.

На 30 април Шиндзо Абе замина на европейска обиколка, в рамките на която ще посети Италия, Франция, Белгия, Германия и Великобритания. На 6 май той ще посети Русия.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
1
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 151015 | Одобрение: 59100
Доколкото си спомням , НАТО е създадено в началото на април 1949 и според член 5ти на Вашингтонското споразумение служи за защита на ЕВРОПА И СЕВЕРНА АМЕРИКА.......Ако Меркел не го знае , да и се напомни ! Когато бях в Япония ми казаха , че е забранено на мюсулмани да влизат в страната.....Да и се напомни !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
14
1
Losh (преди 2 години)
Рейтинг: 42626 | Одобрение: 12791
БАБОООО ПОКАНИ И АФГАНИСТАН ДА ЧЛЕНУВА В НАТО И ЕВРО СЪЮЗА - ТИ ЩО ЗА ЧОВЕК СИ , ТУРСКА ХЛЕБАРКА ЛИ ТЕ Е ОХАПАЛА , БЪЛНУВАШ ЛИ , РЕВЕШ ЗА СМЯНА ЛИ , БАБА УМРЯЛА И ПРОСТА !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама