Меркел помоли гражданите никога да не приемат насилие над жени

21.11.2020 / 23:59 2

 

За изключително важен въпрос говори днес Меркел. Тя отклони за малко темата от коронавируса и ето какво обяви:

Снимка Булфото, архив

В Германия има около 350 приюта за жертвите на домашно насилие

Германският канцлер Ангела Меркел призова по повод Международния ден срещу насилието над жените - 25 ноември, да не се отклонява вниманието от проблема и подчерта, че „всеки случай разказва ужасна история и винаги отразява драма“. Меркел помоли гражданите никога да не приемат насилие над жени.

"Моля всички да се намесят, при заплаха или видими действия", каза тя в седмичния си видеоподкаст. „Извършителите трябва да знаят, че ще бъдат наказани, а засегнатите трябва да знаят къде да получат подкрепа“, добави тя.

В Германия има около 350 приюта и специализирани домове, които предлагат защита на жертвите на домашно насилие. Федералното правителство работи в международен план, за да гарантира, че насилието срещу жени се предотвратява и че засегнатите са защитени. Меркел подчерта, че това е приложимо не само в Международния ден срещу насилието над жени: „Не само следващата сряда, но винаги и навсякъде, ние никога не трябва да отклоняваме поглед, когато момиче или жена е заплашена или е обект на насилие".

Меркел обърна внимание на "несправедливостта и страданията", на които момичетата и жените са подложени всеки ден по целия свят, например в многото конфликти и войнствени конфронтации, но също така и в Германия, където всяка трета жена страда поне веднъж в живота си от физическо или сексуално насилие. „Статистически на всеки 45 минути една жена е атакувана или ранена от сегашния си или бивш партньор“, казва Меркел, наричайки тези данни „опустошителни“.

През последните месеци се съобщава в няколко федерални провинции, че приютите за жени са получили значително повече призиви за помощ от жени, търсещи закрила, от началото на кризата. Следователно, почти никъде няма свободни места. Експертите предполагат, че физическата близост ще изостри съществуващото напрежение поради ограниченията за контакт, съобщава "Дойче Веле".

От друга страна, федералното правителство ще инвестира 120 милиона евро през следващите четири години, за да разшири мрежата от консултативни центрове и приюти за жени. "Ангажиментът на правителството не се ограничава само до ситуацията в нашата страна. Ние също така работим в международен план за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и им предлагаме защита и подкрепа", добави тя.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 24441 | Одобрение: 3646
А насилие срещу мъже? Дори вербално е страшно.Тук му казваме ,,дуднене без край" Думите са по силни и по жестоки от два шамара,не че оправдавам насилието и боя,но повечето жени са жестоки и безкрупулни спрямо мъжете ,а мъжете са по-прости и импулсивни търпят много болка ,но идва един момент и чашата прелива.А между впрочем ,арабите не си бият жените,това е патент на американци и европейци.При тях жената си знае мястото в обществото и не прави нищо повече или по-малко.Това е вродено.
1
0
уйчо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 35479 | Одобрение: -2926
Инвестирали...в араби.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама