Местан за катастрофата със загиналото дете: Бях ударен челно, обвинен съм, не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан

24.06.2020 / 08:22 7

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Когато става въпрос за вина, вината е правна категория и аз няма да поема върху себе си чужда вина и грях. Стоя зад всяка дума, казана в позицията ми преди година и два месеца в това студио, зави Лютви Местан в БТВ.

Както е известно, до месец прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу него в съда за катастрофата с негово участие на 14 април 2019, при която загина малко дете.

Ето част от това, което каза Местан:

„Месеци наред всички медии разпространяваха снимка с разбитата отдясно моя кола, за да внушат, че колата се движи в посока Гърция – Кърджали. Истина е, че тази кола се движеше в обратната посока.

Пътната лента беше свободна, защото и движението в продължение на 5 часа бе по неговата свободна лента, тази снимка показва преминаващи коли по свободната лента, в която е и Хюсеин Тефик. Единствена БТВ показа тази снимка, на абсолютно непокътнатата от лявата страна Фолксваген, който се управляваше от мен.

Бях ударен челно, след като завърших маневрата, бях се утстановил в моята лента и бях освободил моята лента за Хюсеин Тефик, той няма място в лентата за коли, които се движат в посока Гърция – Маказа, защото има 200 метра непрекъсната линия, която му забрянява, той няма предимство в чужда лента. Всички тези нарушения, истинските причини за катастрофата, причинени от Тефик, бяха ясни на прокуратурата в деня на огледа, но си затвориха очите, защото имаха преднамерена цел непременно да обвинят Лютви Местан.

Обвинен съм, че не съм спрял на стопа, това е нелепо. Прокуратурата знае, че не може да докаже подобни клеветнически твърдения, и насочи всичките усилия върху това обвинение, че съм имал видимост.

Но, ако бяха провели пълно и обективно разследване, щяха да установят истината, вместо пълно и обективно разследване, прокуратурата упражни върху мен истинска репресия и прокурорски произвол, и ми отне правото на справедлив досъдебен съдебен процес, послужи си с грубо манипулииране на фактите и обстоятелствата.

Още на първия ден ми отнеха свидетелството за управление, въз основа на клеветнически твърдения, че съм извършил 13 нарушения. Аз абсолютно никога не съм се качвал на тези коли, за да е възможно да извърша подобни нарушения. Затова ще заведа дело за клевета, след като приключи делото.

Друг ясен пример за двойни стандарти. За Хюсеин Тефик са установени само за периода 2005-2019 18 тежки нарушения, 14 от които за свръхпревишена скорост и 4 за неправилно изпреварване, но неговата книжка не бе отнета, това се направи преди 10 дни, докато отнемането на моята книжка въз основа на клеветнически твърдения бе събщено на гръмка пресконференция от говорителя на главиня прокурор. Този човек редовно управлява автомобила с агресивно поведение на пътя, предоставихме на прокуратурата видеозаписи, само в рамките на 4 секунди той извършва над 30 груби нарушения на закона, не съм се видял с него, нямам и намерение да се виждам, искам справедлив и обективен процес, нищо друго.

Вторият ярък пример, по това досъдебно производство има два огледа – на 14 и 18 април, на 14-и мерят всичко друго, но не и моята видимост, на 18-и фактите са манипулирани - по линията на видимостта са изсечени над 100 храсти, точно 108, на височина 3 метра, които образуваха абсолютно невидима преграда, съчетана със скалния нос, която ограничава видимостта. Това е тежко престъпление, унищожаване на доказателствата, прокуратурата не разследва, за да установи моята видимост с една единствена цел -  да докаже абсолютно недоказуемо обвинение.

Но най-голямата манипуалация е, че се появи стоплиния на снимка след катастрофата в съда, която измества видимостта ми с близо 5 метра по-напред. Това не е правосъдие, а произвол. Обвинен съм, не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан.”Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
gugutka (преди 7 месеца)
Рейтинг: 49904 | Одобрение: 22099
Излиза от Стоп и ще бъде ударен челно... мазен курбан. Отдавна трябваше да си в затвора.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
7
0
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 180700 | Одобрение: 11620
Бил е ударен челно, след като не е изчакал на Стопа, защото е Лютви Местан и не може да чака.....той така е свикнал.....!! Затова поради лоша преценка се е врязъл в другия автомобил, който е с предимство, а сега ни снася яйца като щраус и иска да му повярваме на глупостите.....Да, ама това няма да върне детенцето......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
ас (преди 7 месеца)
Рейтинг: 55472 | Одобрение: 15177
ехе цялата работа била зради името да не повярва човек. ас мислех че е защото един самнителен политик се е напил и убил дете. да и не ми казваите че се ходи на село за политическа кампания и няма да се почепят. да не говорим за несашествиващите тестове за алкохол и наркотици.
3
0
Кака Слонка (преди 7 месеца)
Рейтинг: 13201 | Одобрение: 2536
Ами ето нагледен пример как тези хора се интересуват само от мафия и корупция. Не им е зор за "техните" хора, които уж щяха да ги пазят от нещо (което уж било заплаха за тях). Ето ви драги съграждани, вашият ДПС-ар Лютфието, колко му е зор за вас. Висчко е пропаганда-турска пропаганда с цел кинти. 
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!
4
0
гарфилд (преди 7 месеца)
Рейтинг: 40667 | Одобрение: 15017
Скрий се и не се прави,на ощипан.Гняв
5
0
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 47644 | Одобрение: 7154
Често минавам на това място,стига е лъгал,въобще не е зачел стопове-мопове.Всички местни го правят,всички резаци, няма ден без инциденти точно там.Ако някой предава вторични суровини да ходи там,купища са,канавките са пълни. А този само задето лъже право при бай Ставри.
6
0
айки (преди 7 месеца)
Рейтинг: 23039 | Одобрение: 7524
       както искаш се казвай....но няма да се измъкнеш ''невинен''''...ти си основния виновен и не се прави на утрепан....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама