Местят в друго училище тийнейджърката, разкървавила учител и внесла нож в час

09.06.2015 / 16:22 3

14-годишната ученичка, влязла с нож в клас и ударила учител, докато я водел при директора, е наказана с преместване в друго училище наесен, пише "24 часа ". 

До драстичната мярка се стигнало, след като преди броени дни осмокласничката в СОУ "Г. С. Раковски" в Търново се спречкала с учител по български език и литература.

"Тя си играеше с телефона, а господинът и се скара и опита да й го вземе. Тогава Наталия се развика, вдигнаха я да я изпитват, но нищо не каза", разказаха съучениците й вчера. Педагогът Деневски, който замествал в класа, й написал двойка, а девойката изпаднала в ярост. Нахвърлила се с ругатни и обиди срещу преподавателя. Той я хванал за ръката да я заведе при директора, но момимето се дръпнало рязко и цапардосало учителя в лицето. Според училищната мълва, рукнала кръв.

"Когато преподавателят дойде при мен да се оплаче от арогантното поведение на ученичката, не видях кръв", обясни директорът Петър Иванов. Момичето пък съжалявало и обяснило, че ударът дошъл неволно.

На следващия ден обаче друга учителка видяла от раницата на Наталия да се показва дървена дръжка. Тя извадила от чантата кухненски нож за плодове. Така проблемната ученичка отново попаднала при директора. Петър Иванов, веднага е уведомил за случая органите на реда, отдел "Закрила на детето" и Регионалния инспекторат по образованието.

"Изплашихме се, защото ученичката е лесно раздразнима, като повечето тийнейджъри на тази възраст. Незабавно предприехме мерки. Тя твърди, че е носила ножа за самозащита", каза директорът Петър Иванов.

По случая била извършена проверка от Регионалния инспекторат по образование.

"Установихме, че 14-годишното момиче не е вадило ножа от чантата си, не го е размахвало и не е заплашвало никого с него, но това е нарушение и освен това то няма право да крещи на учител. Затова й е наложено наказание", коментира шефката на инспектората Розалия Личева.

С ученичката и нейните родители работи психолог. Свикан е мултидисциплинарен екип за набелязване на мерки.

Директорът пък направил извънредна родителска среща, на която е било обяснено, че няма опасност за децата и че проблемната девойка ще бъде преместена. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Az (преди 8 години)
Рейтинг: 338 | Одобрение: 88
Копелдачка долна! В затвора заедно с уродливите си родители!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама