Meteo Balkans: На връх Ботев се образува нова снежна покривка

22.05.2020 / 10:40 0

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър: уеб камера на заслон "Ботев"

Нова снежна покривка се образува в района на връх Ботев, съобщава Meteo Balkans на страницата си във Фейсбук. Новината е придружена с кадър от уеб камерата на заслон "Ботев".

Ето какво пише още в публикацията си Meteo Balkans :

Снежната граница в района на връх Ботев е паднала на до около 2000 метра, снежната покривка, която се е образувала е повече от символична, и само едно изясняване и показване на слънцето за броени минути ще я стопи, но все пак да се отбележи, и не, че по това време не е необичайно да вали над 2000 метра, но на фона на над 4000 метра снежна граница преди броени дни и постоянни положителни температури, дори и на покрива на Балканите, все пак новият сняг си заслужава отбелязването.
Новият сняг в Централен Балкан е по-ниско, отколкото в Рила, където на хижа Рилски езера - 2135 метра, се вижда съвсем леко напудрено, а на заслон Ботев - 2056 метра е като истинска снежна покривка, макар и да трябва да се отчита местоположението на заслона - в тясна седловина, отворена на север, между първенеца на Балкана - Ботев и съседния Безименен - 2171 метра и Млечния чал малко по на изток, на юг е по-затворена седловината от завоите на долината на Бяла река в горното ѝ течение...

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама