Междуведомствена работна група решава казуса с незаконните водопроводи във Варна

03.12.2018 / 18:48 4

Междуведомствена работна група да обсъди и предложи решение по казуса с изградените, но невъведени в експлоатация водопроводни и канализационни мрежи на територията на община Варна.

Около това мнение се обединиха представителите на различни институции, които взеха участие в дискусия, посветена на дългогодишния проблем. Тя  беше част от дневния ред на днешното заседание на постоянната комисия по архитектура към Общински съвет – Варна, на което присъстваха служители на дружеството „Водоснабдяване и канализация“ и на общинските дирекции „Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“, „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и „Правно-нормативно обслужване“. Липсваше единствено представител на РДНСК – органът, който основно се занимава с тази категория строежи.

Участниците в срещата бяха единодушни, че с общи усилия проблемът с незаконните водопроводи е решим, но е необходимо да се набележат мерки за преодоляването му. „Отделните институции имат инструменти за справяне с казуса. Те обаче трябва да уеднаквят политиките си и да начертаят общ път, по който да вървят“, изтъкна главният архитект Виктор Бузев. Според него към момента не са необходими законодателни промени за решаване на проблема.

Подобна позиция изрази и Михаил Маринов, заместник-управител на „Водоснабдяване и канализация – Варна“. „През годините е имало не една или две срещи, на които сме обсъждали въпроса с невъведени в експлоатация водопроводни и канализационни мрежи. Досега работещо решение не бе намерено, защото отделните институции си прехвърляха топката. На мнение съм, че ако посочим конкретни стъпки и споделим отговорностите и разходите, ще можем да се справим с този дългогодишен проблем“, коментира Маринов.

Работната група ще трябва да излезе с предложение какво да се промени, за да не продължава тази практика и в бъдеще. Необходимо е също да се реши какво се случва със завареното положение.
На днешното заседание бе решено представителите на Общинския съвет в междуведомствената група да бъдат съветниците арх. Антоан Влаев, който постави темата на дневен ред, и Пейчо Бюлбюлев. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
за баницата (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добро Утро  докато ВИК спяха... сега се събудиха  ....И Искат пак да лапат.
0
0
Кен Лий (преди 5 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
тая русата дали знае цолажа?
0
4
OOOOOOOOOOOOOOOOO EEEEEEEEEE (преди 6 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
SEKIRA ZA KANALZIITE, TOVA ONMISLJAT ONEZI DOBRI GADOVE,
3
0
Потника (преди 6 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бюлбюлкат незаконни тръби и канализации?Това не може да бъде!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама