Михаил Иванов, който проси на центъра на Варна: Полицаите ми правят протокол, но защо само на мен?

12.08.2016 / 14:26 5

Снимка: БНТ, архив

Михаил Иванов от години изкарва прехраната си чрез просия на центъра. Сам признава, че пенсията му е 138 лева, а инвалидността му не му позволява да работи. Така че само това остава начинът му за набавяне на средства.

Съгласно чл. 329 от Наказателния кодекс, пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, а който системно се занимава с просия, се наказва с пробация за срок до две години. 

Мъжът потърси „Петел“, за да се оплаче, че полицаи са му съставили протокол, че проси. „Знам, че според член 329 от закона нямаш право да просиш, но защо правят протокол само на мен? Аз имам пенсия 138 лева, а заради инвалидността ми не мога да работя. За това си изкарвам средствата така. Има толкова други здрави хора, които си изкарват по този начин прехраната, но на тях не им се прави проблем, а само на мен. Това явно е някаква полицейска диктатура и произвол. Да не говорим, че никой не се намеси да ми помогне. Преди месец пак ми взеха данните и ми направиха протокол“, жалва се Иванов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
caisa (преди 7 години)
Рейтинг: 8411 | Одобрение: 1931
Цигойните които са прави и здрави на по 25-30 години а по цял ден просят защо не ги слобяват
НАЙ-ЗАБАВНИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЕТСКИ СТИХЧЕТА

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама