Михаил Кръстев: Всеки един от тези политици мисли единствено за собствения си интерес

23.06.2023 / 17:29 1

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Икономистът Михаил Кръстев е учуден защо двете управляващи партии не успяват да се сработят и между тях прехвърчат искри.

"Така предложен, механизмът не съм оптимист, че ще сработи, защото най.малкото вътре присъстват недомислени истини и твърдения. Какво например означава реформи в службите. Така структурирано е абсолютно безмислено. Ако е едно от седемте основни искания на това мнозинство, не можем да говорим за сериозност на техни искания. Дори няма нужда от среща, имат електронни подписи и могат да го подпишат от дистанция, за да не се виждат, ако толкова не могат да се търпят.

Аз се учудвам, че конструкторите на тази сглобка не могат да спазят думата си дори в рамките на няколко седмици. Когато ни обясняваха защо трябва да се направи този консенсус, имаше едно благородно изявление, че лидерите на партиите ще се отдръпнат, за да могат експерти като акад. Денков и Мария Габриел да поемат руля на държавата и да започнат да я движат напред. Откакто го има това нещо, откакто съществува кабинетът Денков, аз не спирам да виждам изказвания на лидерите на тези партии. Те по-добре да бяха министри, щяха да имат по-малко поводи да се карат помежду си, отколкото сега като са в парламента", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Честно казано, е детинско да се мисли, че без предварително разписано коалиционно споразумение изведнъж всеки ще започне да слуша другия и ще могат да се разбират. Освен това трябва да почнем да мислим от гледната точка на това, че всеки един от тези политици мисли за собствения си политически интерес. Когато се говори за мащабни реформи и за бъдещето на България, това трябва да го приемем със скептицизъм, тъй като очевидно тези хора не мислят дългосрочно, мислят за собствения си интерес", добави Кръстев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
cron1 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 73136 | Одобрение: -7719
Абсолютно всеки БГ политик, мисли само за собствените си интереси! Без изключения! Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама