Мика Зайкова разби пенсионната система – само богатите ще получават пенсии, това е истината

10.03.2017 / 08:53 12

Кадър БНТ

Само богатите ще получават пенсии, това е истината. Другите не е сигурно дали ще стигнат до тази възраст. Това обяви пред БНТ главният експерт от КТ „Подкрепа“ Мика Зайкова, цитирана от Пик.

„331 лева е средна пенсия, а 562 лева е минималната сума, за да оцеляваш. 80% от 2 млн. пенсионери получават под 400 лева. Сега 1 288 000 пенсионери ще получат 40 лева за Великден. За 20 век пенсионирането беше перлата в короната на цивилизацията , а сега пенсионирането е мечта. Трудно е да си мислиш, че ще станеш пенсионер. Само богатите ще имат възможност да се пенсионират. Просто у нас нещата са сбъркани. Ето ви и пример. 1000 евро получаваш във Франция като заплата, взимаш 700 евро пенсия. 1000 лева у нас заплата – ще получите 350 лева пенсия. Това е истината. Пенсионерите у нас са кофти“, обясни тя.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
христина (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гняв
1
0
христина (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами така са го направили за да могат да крадат.не може да работиш 40 години  да получиш 157 лежа пенсия,а други без да работят плащат и вземат същата пенсия.Това е гавра с народа.Не знам до къде ще стигнем  ние обикновените хора срам и позор е!
6
0
николай (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Така става след като закона толерира бизнеса.Давам и пример - Е тук такива са правилата ..........Ако искате да ви осигурявам на пълната заплата ЩЕ Е ЗА ВАША СМЕТКА .........а и от контролните органи въобще не се притесняват , тъй като знаят как е системата .....и така се получава 1000лв. заплата.........осигуряване на минималната а другото на ръка за което не се плаща на хазната . Въобще не им пука за нас .
5
0
111 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
кой чака на това време пенсия а младите даму мислят  смърта е гарантирана а пенсията не радваитесе на бойко гаранция без платен гроб 
8
0
65 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
дефлацията стана при костов ограби народа  сдс даим еба майката демократска  и сега кво пак храним лайна ито милеонери дае жив и здрав народа заробен от полетйци
9
7
Oleg (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Петко, пенсионната система фалира при Жан Виденов, а не при Костов! Хайде не приказвайте тъпотии! При Жан примерно ноември 96-та взимаш 2000 лв пенсия, декември 6000 лв, януари 97-ма - 20000 лв. Обаче ноември ти е 20$ , а януари 10$. какъв Иван Костов те гони, след като във формулата имат по-голяма тежест осигуровките от 97-а година до сега? Кога е фалита? Датата , преди която не ти важат осигуровките или след нея?
16
5
7777777 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какво означава старите заемат местата на младите? Местата са за тези , които знаят и могат да работят! Младите да си намерят тяхното място под слънцето.Или да си припомним приказката за онзи цар, който заповядал да се избият всички възрастни хора?
23
3
Пеко Стойчев (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Г-жа Мика Зайкова работеше с Президента на Подкрепа Тренчев ,когато Иван Костов намали ПЕНСИИТЕ на всички и ликвидира тогава Пенсионната система. От тогава оправия няма и няма да има докато всички ПЕНСИИ не се умножат по 2 и несе премахне тавана на пенсиите!!!
37
1
извод (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Социалната държава БЪЛГАРИЯ не съществува от 10-11-1989г. От тази дата нататък нашата бедна държавичка падна в лапите на алчния световен капитализъм. Целта отдавна е ясна и се изпълнява с все по-бързи темпове - унищожаване на икономиката - земеделието и промишлеността, унищожаване на социалните фондове - здравеопазване и пенсии, унищожаване на образователната система, принуждаване на българските граждани да слугуват на запада, да ядат отпадъците им, да мизерстват, за да могат да плащат така "великодушно отпуснатите кредити", лицемерна грижа за малцинствата и т.нар. им "интегриране"... спад на раждаемостта, нарастване на цените на горивата и енергоизточниците... и в крайна сметка пълно и тотално подчиняване и унищожаване на държавата с над 1300 годишна история БЪЛГАРИЯ!!!!! С ДВЕ ДУМИ - НЕ ЧАКАЙТЕ НИЩО ПО-ДОБРО ЗА НАПРЕД.
46
8
Ханк Рум (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Венцислав Иванов, няма как да сте вземал хиляда лева заплата през 1997-а!Минималната тогава беше 120 000.
7
18
ббб (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Просто перлата се оказа поредната глупост обаче дъртия вампир не иска да си го признае защото цял живот е вярвала в глупости .Пенсиите в Франция и другите колониални държави  не идват от осигуровките на французите а от осигуровките на Българите и други подобни държави.
16
5
bg 2016 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
NE  CAKAJTE NA PENSIJA, KRADETE ZDRAVO, CERNA  BORSA, NE  SPAZVAJTE  ZAKONITE.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама