Милен Велчев:Няма непосредствена опасност нито за валутния борд, нито за курса на лева спрямо еврото

19.03.2023 / 18:24 3

Снимка: Булфото

Бившият министър на финансите Милен Велчев коментира актуалната икономическа обстановка в страната в ефира на предаването "120 минути" по БТВ.

"Няма непосредствена опасност нито за валутния борд, нито за курса на лева спрямо еврото, нито дори за способността на България да финансира бюджетния си дефицит и изплащането на падежиращия вече дълг", каза той.

„Доколкото знам, докладът на финансовия министър се отнася за бъдещ период от около четири години и го разбирам така, че „червената лампичка“ трябва да светне сега, а не след две години, когато има евентуална опасност от сериозна бюджетна нестабилност. А сега за да могат да се вземат мерки“, допълни той.

Той допълни, че очаква някои фирми да имат затруднения, ако се запазят високите цени на електричеството.

„Надявам се, че те постепенно ще се нормализират. Затова е важна и либерализацията на пазара, защото това ще доведе до по-добри пазарни условия за всички“, каза Велчев.

Милен Велчев коментира и предложението на финансовия министър Росица Велкова за ръст на минималната работна заплата до 940 лв. за година.

„На мен ми изглежда прекалено амбициозно, но ако изчисленията покажат, че инфлацията е толкова, че да наложи едно такова увеличение към момента на вземане на решение, то не можем да оставим хората с ниски заплати да мизерстват, докато цените продължават да растат“, каза той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 129273 | Одобрение: -1637
И двамата на снимката са съветски агенти.И трябва да лежат до живот.Велчев син на червен крадец,той и брат му крадци,подготвя сина си за такъв.Нека да юркат раята,така им се пада.
3
5
Нане (преди 11 месеца)
Рейтинг: 29519 | Одобрение: 5154
Високия и ниския крадец си говорят как им се е разминало
4
5
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 328257 | Одобрение: 51237
А какво казва пигмейчето до него на снимката, или нищо не казва, защото му е пълна устата.....?!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама