Милка е третата жертва от Средогрив - тя обърнала смените си ден преди взрива в "Миджур"

08.10.2014 / 22:23 2

Няколко дни преди фаталния 1 октомври 51-годишната Милка Ангелова обърнала смяната си, за да може да пътува от с. Средогрив до Горни Лом със съселяните си Венера и Иван, разказа кметът на Средогрив Красимир Кирилов.

От едното до другото село са десетина километра и семейството пътувало с колата си.
Милка се комбинирала с тях и затова минала в тяхната смяна.

Последният  разговор преди взрива бил с дъщеря  Ивана, на която се обадила, за да каже, че не може да отиде на родителска среща във Видин същия ден вечерта.
Преди това Милка се обадила да се извини и на класната на момичето.

Жената се прибрала от Видин в родното си село преди няколко месеца, за да гледа майка си Богдана, която е трудноподвижна и не вижда, пише 24chasa.bg.

“Обикновени, добри хора. Нуждата ги накара да отидат горе в завода и страхът остана на заден план, никой не мисли за него”, споделя кметът Кирилов.

Той признава, че до миналата седмица не е имал почти никаква информация при какви условия се работи в завода и за какви пари, защото никой не коментирал. Задава си въпроса къде са били държавните институции, които са били длъжни да упражняват контрол.

“Каква е цената на човешкия живот? Той няма цена и за някого може да е вариант да го рискува заради минимална заплата, но не мисля, че в XXI в. трябва да има роби”, коментира Кирилов.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
sv (преди 6 години)
Рейтинг: 836 | Одобрение: -4
Лош късмет ...съдба
0
1
teodor999 (преди 6 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Ужасен инцидент,заради безотговорността на ръководството!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама