Министър Ананиев: Медсестрите да искат високи заплати от шефовете си

18.09.2019 / 11:07 3

Кадър: БТВ

„Искането на медицинските сестри за възнаграждение в размер на две минимални работни заплати  ще надхвърли основната заплата на лекарите, които работят в болниците”, заяви здравният министър Кирил Ананиев пред бТВ.

Според него такова развитие може да доведе до напрежение между гилдиите на здравните работници.

„Министърът на здравеопазването не увеличава заплатите”, заяви Ананиев и отбеляза, че неговата работа е да създаде условия отпусканите от министерството средства да се разпределят справедливо в болничните заведения.

Медицинските сестри трябва да отправят своите искания към ръководствата на болниците, с които са сключили трудови договори и са техни работодатели, заяви Ананиев, който е категоричен, че това „не е прехвърляне на топката”, както го обвиняват някои от протестиращите здравни работници.

Що се отнася до сумата от 50 милиона лева, които правителството отпусна за болниците през април и за които премиерът Борисов заяви, че трябва да бъде питан здравният министър, Кирил Ананиев заяви, че те са преведени на болниците, но това не означава, че са преведени директно в сметките на здравните работници. Това е работа на ръководствата им.

36 милиона лева са били дали за финансиране на лечения на заболявания извън покритието на НЗОК, Спешна помощ и психиатрични болници.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
крок (преди 3 години)
Рейтинг: 280 | Одобрение: 40
решениео е просто заплатите да са през министерството. Леченията да са през здравната каса.
6
2
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 112150 | Одобрение: 20145
за разлика от шефовете те работят
10
2
ДИВАКА (преди 3 години)
Рейтинг: 24300 | Одобрение: 4005
СЧЕТОВОДИТЕЛЧЕ..ТИ ЛИ НЕ ЗНАЕШ..Я МАЛКО ГОРЕЩ КАЧАМАК НА ПУПАТА ТИ И ЩЕ СИ КАЖЕШ И ПРЕЗ КОЯ ДУПКА СИ ИЗЛЯЗЪЛ..ШРЕК НЕ ЗНАЕ ЗА ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ,ТИ НЕ ЗНАЕШ ЗА ПАРИТЕ ,ОНАЯ МОДЕЛА НА ОСВИЕНЦИМ -АНГЕЛКОВА НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СА ИЗЧЕЗНАЛИ ТУРИСТИТЕ..ЧЕ И ДРУГИТЕ ТЪПУНГЕРИ..ТОГАВА ЧИИ ДИРИТЕ В МС..Я ПО ЕДНО СТАДО ПАТКИ И ДА ГИ ПАСЕТЕ..ПОНЕ-МАЛКО ДА ДОПРИНЕСЕТЕ..ТО ЯДЕНЕТО НЕ Е КАТО МИСЛЕНЕТО..Изплезване:devil:Ухилен Е МАЛКО ГО ПЕРИФРАЗИРАХ..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама