Министър Каракачанов във Варна: В министерството изтичат пари, които могат отидат за заплати на военнослужещите

13.08.2017 / 11:00 5

снимки Петел.бг

Заплатите на военнослужещите трябва да бъдат увеличени, но все още не е ясно с какъв процент. Могат да се търсят варианти като резерви в Министерството на отбраната, или приходи от различни дейности.

Това коментира във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който се включи в честването на 138-та годишнина на Военноморските сили, предаде Дарик

„В Министерството на отбраната абсолютно ненужно изтичат пари и в същото време не се реализират приходи от дейности, които могат да вкарат реални средства в бюджета. Тогава, когато покажем, че и ние можем да реализираме печалби за бюджета, ще искаме увеличение на заплатите и няма кой да ни откаже”, заяви министърът и подчерта, че разчита и на Комисията по отбрана, в чиито състав са професионални висши военни. 

„Ако ме питате за процента, с който да се увеличат заплатите, той трябва да бъде 100 процента, но нека да бъдем честни – това не може да се случи”, каза той и добави, че предстоят разговори през септември и октомври.

На Съвета по отбрана миналата седмица е одобрен проектът за модернизация на фрегатите, с които разполагаме. За да бъдат по-ефективни в изпълнение на своята длъжност, те ще бъдат реновирани с 90 млн. лв., които ще бъдат заложени в следващия бюджет, съобщи още Каракачанов. Парите вече са одобрени от съвета и трябва да бъдат внесени като предложение в МС.

Конкурсът за изграждане на новите многоцелеви патрулни кораби ще бъде равнопоставен, увери министърът, но призна, че предпочита той да бъде спечелен от българска фирма.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
да (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
непонятно ми е този шестак-доносник как може да е министър на каквото и да е, ками ли на отбраната!
4
1
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
САШЕ , КАКВО ТОЧНО Е : Конкурсът за изграждане на новите многоцелеви патрулни кораби ще бъде равнопоставен, Ухилен ПО-ЛЕСНО Е ДА ТИ КАЖА КАКВО Е КРЪГЪЛ КВАДРАТЕН КОРЕН ОТКОЛКОТО ТИ КАКВО Е РАВНОПОСТАВЕН КОНКУРС !!!! ВИЖ УЧАСТНИЦИТЕ ДА СА РАВНОПОСТАВЕНИ Е ДРУГО !!! ДАНО СЕ СВЕТНЕШ ОЩЕ ПО СВЕТЛО !!!
6
5
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 128636 | Одобрение: 47891
А от кое министерство не изтичат пари , бе отворко......Я ни светни , че ние все още сме захлюпени.......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[justify][font=Merriweather-Bold]В същото време ограничения за покупка на земя от чужденци съществуват във всички западноевропейски държави: [color=#111111][size=2]АВСТРИЯ – по Конституция всеки гражданин на ЕС може да си купи австрийска земя. Но е необходимо да живее в Австрия и вече да притежава австрийска земя. ГЕРМАНИЯ има комисии към всяка община, съставени от земеделци и общинари, през които минава задължително всеки договор за покупка на земя. Те решават.ФРАНЦИЯ има организации на производителите (SAFER) с правата на държавен орган, които противодействат на формирането на монополи, крупни собственици и лобистки кръгове. Налагат спазването на екологичните норми.ИТАЛИЯ – само 15% от землище може да бъде продавано на чужденци....[/font][/size][/color][/justify]
5
1
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НА КОГО ЩЕ РАПОРТУВАШ , КОГАТО ЕВРОГЕЙЦИТЕ ПРОДАДАТ РОДИНАТА НИ ????? [center]Европейската комисия заяви:  Разпродажбата на българска земя не касае българските граждани! Продажбата на българска територия не е от значение за българските граждани…[/center] [center]Публикувано на 12.08.2017 [/center]
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама