Министър Маринов: Ало-измамници са взели над 2 млн.лв. от българи, но ние ги ударихме на най-високо ниво

23.04.2019 / 18:47 6

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bg

Кадър: БНТ

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри в „Още от деня” по БНТ как се борят с Ало-измамниците. Той обяви, че те са измъкнали повече от 2 млн.лв. от българи, но е убеден, че ще разбият напълно тази организирана престъпна група.

Ето какво каза министър Маринов:

„Създадохме звена, които целенасочено работят по тази линия, защото се касае за престъпна дейност в широка мрежа. Самите набирания на телефонен номер се извършват от друга държава, в случая Румъния, с предплатени карти, заради разликата в законодателството.

Стигнахме до извода, че ако работим на регионален принцип, няма да имаме успеваемост. Направихме анализ със Специализирана прокуратура и решихме да ги работим като организирани престъпни групи, каквито всъщност са те. Направихме добра координация с румънските власти, очакваме тези пет лица, които са задържани там в момента на набиране на извършване на тази престъпна дейност, да ни бъдат предадени за съдебно следствие.

Благодаря и на БТК. Те предприеха действия, които въпреки че им носят някакви икономически загуби, донесоха успех – когато от една чужда карта се навъртат номера - 7, 8, 9, те прекратяват дейността на тази карта.

Предотвратили сме голям процент от Ало-измамите, затова този начин на работа трябва да обхване и другите оператори, ако искаме да се преборим окончателно с тази престъпна група. Другите оператори ни съдействат, но БТК бяха тези, които приложиха този способ първи.

Ударихме най-високите нива на тази организирана престъпна група. Ало-измамници са взели 2 милиона лева, може и да са повече, от българи, но аз съм убеден, че ще се справим с тях. Интересно е, че една възрастна жена вече две години живее в заблуждение, че помага на полицията. Толкова са изкусни...”

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
10
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Хан Крум ако се върне, ще промени наказанието, ще има много обезглавени.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
1
3
Морски (преди 3 години)
Рейтинг: 19100 | Одобрение: 7110
А едно време Хан Крум е рязал ръчички..колко ли едноръки и безръки ще висят по кьошетата,ако се върне?
2
12
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Нищо не сте ударили, смешници! Може да кажете, че сте ударили, когато осъдят ефективно изродите. Да не говорим, че много добре ги знаете и тази акцийка си я оставихте за преди изборите, за да видят наивниците, колко много работите. А след изборите ще се измисли нешо, което да оправдае мошениците. Този сценарий е прекрасно познат. Палячовци корумпирани!
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
6
1
Rbar5701 (преди 3 години)
Рейтинг: 1212 | Одобрение: 407
това е една от циганските група измамници,има още много такива,а не се правете.че сте направили нещо голямо,още преди години,една журналистка им показа схемите,къде се намират,тук и в Румъния,от тогава мина време без да си мръднете пръстите,сега срещу изборите,големи сте герои
6
2
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 52032 | Одобрение: 6372
Първата ви задача е :да забраните на униформените на служба да излизат с телефончета и да се крият по дупките  за да си играят игрички.Не си даваме от залъка за да храним геймърчета.Второ да тръгнат на обход по улиците и да следят за реда ,и да всяват респект,а не да ходят като каубойски гащници ,че от 2 години не съм виждала по централните улици на Варна полицайче,освен като притичват да се скрият за да цъкат на телефончетата.Мога и снимков материал да кача.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама