Министър Павлова и Антонио Таяни подписаха ключово законодателство на ЕС

14.03.2018 / 19:38 6

Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, и Антонио Таяни, председател на Европейския парламент, подписаха днес четири ключови законодателни акта на ЕС, за да могат те по-бързо да влязат в сила, съобщи министерството за българското председателство, цитирано от БТА.

Благодарение на законодателството ЕС ще може да предприеме по-нататъшни мерки за укрепване на сигурността, преминаване към приключване на работата по изграждането на Съюза на капиталовите пазари и прилагане на разпоредбите на Парижкото споразумение за климата. Всички тези въпроси са приоритети на българското председателство.

"Днес работим за справяне със загрижеността на ЕС в областта на миграцията, за подобряване защитата на потребителите при избора им на застрахователни продукти и за изпълнение на ангажимента на ЕС за противодействие на изменението на климата и подобряване на качеството на въздуха. Всички те са приоритетни области за ЕС и се радвам, че като политици ние успешно изпълняваме поетите ангажименти за действие в тези области, в името на гражданите и бизнеса, и за благото на нашата планета", заяви министър Лиляна Павлова след церемонията. 

Подписаните днес актове - решение и регламент - ще позволят на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) да отпусне допълнително 5,3 милиарда евро, от които 3,7 милиарда евро ще бъдат използвани за справяне с първопричините за миграцията. 

Държавите членки и застрахователният сектор ще разполагат с повече време за подготовка при прилагането на новите правила за разпространение на застрахователните продукти, което ще доведе до по-голяма защита на правата на потребителите на застрахователни услуги.

ЕС ще направи крачка към постигането на целта си за намаляване на емисиите на парникови газове с най-малко 40 % до 2030 г. чрез реформата след 2020 г. на Системата на ЕС за търговия с емисии (СТЕ). 

Преговорите по окончателните текстове на законодателните актове приключиха по времето на естонското председателство на Съвета през второто полугодие на 2017 г. Подписването представлява финален етап на процеса на взимане на решения в ЕС, започващ със законодателни предложения от комисията и продължаващ с консултации с Европейския парламент и Съвета. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
14
motoristka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 68337 | Одобрение: 33337
Е, стига, де.... Не е честно.... Това чудовище ми докарва повръщане.... Мразя да си виждам вечерята и питието, след, като са консумирани.... ''Петел'', имайте милост....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
5
1
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
" ГЕРБ - ВИДИМ РЕЗУЛТАТ" и : На дъното на класацията по щастие сме, последни в Европа и едно място преди Сомалия ... Българите са едва на 100-ото място в света по щастие. Това сочи доклад, подготвен от "Галъп интернешънъл" по поръчка на ООН и организацията "Мрежа за търсене на решения за устойчиво развитие", който определя в кои държави живее най-щастливото население.,,, Точно пред България в класацията са раздираната от конфликти Сомалия и друга африканска страна Камерун. Палестинските територии, пък са съвсем близо до нас – на 104-то място.
2
0
xxx (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е недейте така за Другаргата, все пак е внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП...... храни се добре при всяка власт
5
0
тоя (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ НЯКЪДЕ С ДОКУМЕНТИТЕ ПОДПИСАНИ НА ЧЕТИРИ СВИНСКИ ОЧИ..ДА НЕ СА КАТО ОНАЯ КОНВЕНЦИЯ ..ЩОМ СТАВА ВЪПРОС ЗА МИГРАЦИЯТА  И СЕ РАЗДАВАТ НЯКАКВИ 3,7 МИЛИАРДА ЕВРО ..ЗА КАКВИ  ПЪРВОПРИЧИНИ НА МИГРАЦИЯТА СТАВА ВЪПРОС.. ИМА НЕЩО МРЪСНО ПОКРАЙ СВИНЕТКА ..ТО СИ Е В ПРИРОДАТА...
7
0
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 и се радвам, че като политици ние успешно изпълняваме поетите ангажименти за действие в тези области, в името на гражданите и бизнеса / ти хубаво се радваш , ама от вашето добруване гражданите ви ровят по кофите за боклук , работещите цял месец получават колкото средноевропейците за седмица или два-три дни !
8
0
12321 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Уффф, свиня мръсна...
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама