Министър Сачева: Кое е по-добро – да имаме високи пенсии и див популизъм или финансова стабилност

03.01.2020 / 09:37 8

Кадър Нова тв

Минималната пенсия става 250 лв. от 1 юли 2020 г., а в съседна Румъния доходите на възрастните хора ще е увеличат с 40%. С неохота новият министър на труда и социалната политика Деница Сачева коментира разликата като попита водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев кое е по-добро – да имаме високи пенсии и див популизъм или финансова стабилност, предаде флагман.бг.

У нас Новата година дойде с ново увеличение на възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране.

„Въпросът е дали това решение на румънското правителство няма да увреди финансовата стабилност. Ние сме приели повишението на доходите да е максимално балансирано, което да е в интерес за всички граждани - и на майките, и на хората с увреждания“, заяви Сачева.

Ако искате висока пенсия, се осигурявайте на доходите, които имате в момента, посъветва тя водещият.

А след като той я пита дали повечето от работниците не са си слели празниците, като са си взели болнични, социалният министър изтъкна, че е решила днес да направи справка в НОИ.

„Ще поискам от института информация. Ще помислим как да затегнем контрола, за да не се издават фалшиви болнични. Ще се видим с експерти от Агенция „Медицински одит“. Само лица със съответната компетентност могат да извършат контрола“, коментира Сачева.
 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
toshinkata (преди 4 години)
Рейтинг: 3533 | Одобрение: 1028
и що високите пенсии и стабилността да са 2 несъвместими неща, точно 2те вървят ръка за ръка
5
1
Tито (преди 4 години)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
Аз друго не разбирам-обявяваш, праг на бедност-363лв., а даваш пенсия за стаж и възраст-250-300лв. Защо по-добре, не ги разстрелят, тези с минималните пенсии и да се свършва. По-достойно ще е, отколкото така, обричайки ги на глад , студ, без лекарства и т.н. Иначе се бием в гърдите, колко добре била икономиката, какви излишъци имало и всякакви такива  изказвания. Докато има, един гладуващ пенсионер, работил 40г за тази държава и едно дете с работещи  родители, останало без лечение, не може да се говори за просперитет, още пък по-малко да се харчат пари за самолет на тиквата, коли за останалите тикви и всякакви други прищевки на тези бандити!!!
3
0
12321 (преди 4 години)
Рейтинг: 28174 | Одобрение: 6819
Тая гадна свиня се отърва по Коледа, ама ще дойде свинкин ден...
4
0
Дедо (преди 4 години)
Рейтинг: 19064 | Одобрение: 6309
" Ние сме приели увеличението на доходите да е максимално БАЛАНСИРАНО, което да е в интерес на ВСИЧКИ граждани"... Кое ти е БАЛАНСИРАНОТО, ма булка Сачева - около 1 200 000 българи получаваме пенсии под 300 ( триста ) лева - което на практика означава - последните голтаци на Европа... Пенсия за стаж възраст под 500 лева си е  " ДИВ " цинизъм и незачитане труда на възрастните хора !!!!
4
0
на светло (преди 4 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 909
тази комбайнерка с аграрна физиономия нека да помисли как пенсиите да станат поне 75 % от трудовото възнаграждение, а не да дава съвети като на полу-идиоти, защото цялата система е тотално объркана по начало................
за сега - добре!
3
1
... (преди 4 години)
Рейтинг: 27667 | Одобрение: 7772
Точно това е див популизъм, не високите пенции.
3
2
айки (преди 4 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
      кучка.........високите пенсиите няма да навредят на финансовата стабилност....стига сте афиширали,че мислите за хората....мислите единствено за себе си , за джоба си.........като си толкова веща кажи защо дадохте по 40 лев на хора с ''ниски''пенсии, но работещи и притежаващи фирми....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама