Министър Танева с горещи новини за африканската чума по свинете

07.09.2019 / 13:51 5

Източник "Фокус", снимка Булфото

Интензитетът на разпространение на африканска чума по свинете в страната е намалял драстично и кризисната ситуация е овладяна. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, цитирана от "Фокус".

Тя обясни, че в последните 22 дни няма нито едно регистрирано огнище на заболяване, като от 1 август до този момент са регистрирани само 4 от всички 35 огнища, регистрирани до този момент от началото на лятото в България.

„Статистиката е категорична - интензитетът е драстично намалял. В последните 40 дни от тези 5 случая само един е в индустриален обект, макар и със значително по-малко брой свине, отколкото в началото на кризата. Можем да заключим, че интензитетът е драстично намалял и кризисната ситуация е овладяна. Това не означава обаче, че всичко спира дотук“, заяви министър Танева.

Тя уточни, че трудното за всички, засегнати от заболяването, тепърва предстои. След като вирусът вече е регистриран на територията на страната, усилията трябва да бъдат продължени и в посока начин на отглеждане на домашните свине, за да може пораженията да бъдат минимализирани.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Sand (преди 10 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Моето прасе е живо и здраво , всеки ден му правя репортажи и клипчета как живее сред огнища на африканска чума и не ще да умира свинята мръсна . Ама така е подобре , за Коледа е го заведа при другото прасе в София Бойко да се видят ка са живи здрави . 
4
3
VAROVIK (преди 10 месеца)
Рейтинг: 977 | Одобрение: 497
баси херпеса на устата на тази, или мустак ли е... пу, пу, пу не уруки!
2
2
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
ЧЕ АЗ КАКВО СЪМ КАЗАЛ ,ЗА ДЕСИ..ДА НАМАЛИ МАЛКО ТЕМПЕРАТУРАТА..А ИНАК ..АКО НЕ МИ БЕШЕ КУРО МИ ЯДЧЕВА -ЛЮБИМКА..ТАЯ ЩЕШЕ ДА Е СЛЕДВАЩАТА..МОЩНА МАДАМА.. ИзплезванеУхилен:devil:
4
3
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
СТИГА С ТИЯ ГОРЕЩИ НОВИНИ ,БЕ ДЕСИ..ИЗГОРЯХМЕ ЖИВИ..Изплезване:devil:Нинджа

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама