Министър Вълчев: Има и вариант за удължаване на учебната година и отлагане на баловете

26.03.2020 / 09:12 0

Кадър: Нова Тв

От началото на седмицата подготвяхме системата за удължаване на дистанционното обучение поне до 13 април. Това заяви в ефира на Нова телевизия образователният министър Красимир Вълчев.

"Една от най-важните съставки на доброто образование е доброто взаимодействие учител - родител. Това сега се видя още по-ясно", смята образователният министър, пише Novini.bg.

По думите му понякога в едно семейство има телефони, а няма компютри. "Тогава е подходящо родителят да снима и да праща на учителя. Няма да има нулева година. Работните дни на учителите ще бъдат приравнени, както и присъствията на учениците. 20% са тези ученици с който по принцип имаме проблеми и те са от ромските общности, те нямат и устройства. Има контрол на директорите над учителите. Има среда, но тук значителен и ефективен контрол се осъществява и от родителите", заяви Вълчев.

На въпрос дали е горд от това, което вижда от дистанционното обучение, Вълчев заяви, че освен преход към дистанционна форма на обучение, е радостен, че учителите определят програмите и са по-гъвкави.

По думите му не е невъзможно да се отложат изпитите. "Може да се синхронизира и с висшите училища. Има и вариант за удължаване на учебната година. Когато си говоря с хората, виждам, че никой не си прави планове за пътувания през юни месец", категоричен е Красимир Вълчев. Що се отнася до баловете, той заяви, че е много вероятно да има отлагане на датите им.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама