Министърът на енергетиката: Очакваме финалния доклад от БАН за АЕЦ "Белене" и ще решим съдбата му

12.09.2017 / 14:46 1

Очаква се финалния доклад на Българската академия на науките във връзка с проекта АЕЦ "Белене". В него ще се съдържат отговорите на много въпроси като например необходимостта от нова мощност в българската енергийна система и по какъв ред ще бъде реализиран този проект у нас. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на посещение в Девня.

"В края на септември, началото на октомври ще бъдат тук и двата реактора във връзка с АЕЦ "Белене", притежаваме и площадка. Имаме сериозен инвестиран ресурс, който е малко над 3 млрд. лева. Аз ще запозная колегите от Министерски съвет и парламента и ще видим по какъв начин може да се използва най-добре, както оборудването и площадката, така и най-вече този ресурс, който българските данъкоплатци назад във времето са изплатили."

Теменужка Петкова коментира още задължението на Булгартранс груп от 1 октомври тази година да изпълни европейския регламент и да въведе новия модел за определяне на цените за пренос и достъп до газопреносната мрежа. По нейни думи в момента КЕВР извършва преглед как е формирана цената на "Булгартрансгаз". Резултатите от проверката ще бъдат представени на предстоящата среща с бизнеса.

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Мунчо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аре стига, бе!!!   Нашето слънце-премиер, прославилсе кат "бистришки тюфлек" гоказа ясно:   "Т'ва е един голЕм гьол!!!"  Ама май са останали още пари "за усвояване"!!!!
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама