Министърът на туризма: Всички работещи по морето и на летищата да се ваксинират до началото на сезона

20.01.2021 / 10:17 8

снимка Булфото

Персоналът, който е зает в туристическия сезон по морето, да бъде ваксиниран преди началото на новия летен сезон. Това предлага министър на туризма Марияна Николова, която днес ще изпрати писмо до Националния ваксинационен щаб. В него тя ще предложи да има особен акцент върху служителите на летищата Варна, Бургас и София, преди летния туристически сезон, предаде морето.нет.Освен това писмо ще бъде изпратено и до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Служителите в туризма работят с много хора и добре да бъдат както те предпазени, така и туристите. Ваксинацията им ще осигури допълнителна предпоставка за популяризирането на България като безопасна и сигурна дестинация на международните пазари, подчерта вицепремиерът. Разбира се това няма да е задължително условия, допълни тя. Главният изпълнителен директор на летищата във Варна и Бургас Франк Кванте поиска същата мярка миналата седмица.

Националният борд по туризъм вчера апелира относно необходимостта служителите в сектор туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.

Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комунакация като безопасна и сигурна дестинация, обясниха от борда.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 345178 | Одобрение: 55968
Стоене, мамин сладък.....Кога изкльопа всичко от външния кенеф бе, Стоене....Еж Стоене, еж.....Еж за да има какво да сереш и сери, за да има какво да ядеш.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
Mercenary (преди 3 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Стуенчо, те, кръчмите от месеци насам не работят. Как не умря от глад? Или се сети как се прави качамак ...?
1
0
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 138936 | Одобрение: -1999
А ваксини има ли? И защо да се ваксинират младите, за старите айде -все тая. Или да започнеш работа ще трябва да шариш парици, а дали ще има работа. Ако забраните половината туристи да влязат в БГ за к'ъв е да отварят? И докога министъра на туризма ще си мисли и действа като министър на туристите?
3
0
nimfa1925 (преди 3 години)
Рейтинг: 16160 | Одобрение: 3330
Доброволно ваксиниране ....ама без ваксина няма работа! Добре че докато дойде сезона няма да ви има! 
4444444
4
0
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Никой не може да задължи хората да се ваксинират. Ще дойде време, в което ще броят всеки пожелал да се ваксинира, както брояха всеки починал с ковид и ще го тръбят по 2 дена в медиите.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
3
0
Нане (преди 3 години)
Рейтинг: 30048 | Одобрение: 5283
Мутресата от кога започна да разбира от медицина ? А няма ли хора които имат вече имунитет или гейтс и мутродистрибутори трябва да вземат тяхното

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама