Министерство на образованието: Матурите по български няма да бъдат анулирани

21.05.2015 / 12:52 3

Матурите по български език няма да бъдат анулирани. За това са категорични от Министерството на образованието. Екип на Нова ТВ успя да си купи верните отговори въпреки драконовите мерки за сигурност. Оказва се, че вариантите за изтичане на матурата са десетки. 

Да си купиш матурата се оказва задача, която не е особено трудна. Дни преди зрелостния изпит офертите в интернет са десетки. Екип на Нова ТВ се свързал с човек, който предлага верните отговори. 

Купили ги за 100 лева. Час и половина след началото на изпита ги получили. От 40 въпроса само на един има разминаване. От министерството вече са сезирали компетентните органи. Засега изключват варианта течът на информация да е от самото министерство, но все пак имат едно на ум.

А вариантите матурата да изтече се оказват няколко. Единият е, когато тя се разпространява по училищата. Съществува и вариант, в който квестор казва, че материалите му не излизат и така той получава още един допълнителен. А оттам нататък не е ясно дали не се препредава така на трето лице. Тепърва ще се изяснява как изтичат верните отговори. Ясно е, че още вчера са анулирани 34 работи заради преписване и използване на мобилни устройства. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Armaga (преди 7 години)
Рейтинг: 700 | Одобрение: 265
Най-добре изобщо тези пародии на изпити наречени матури. Най-високи резултати имат не най-знаещите, а тези, които имат най-много пари. Иначе съм на мнение, че резултатите от тези матури ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдат анулирани, защото не отразяват реалните знания на учениците. Би било много по-разумно при разпределението в училищата измежду тези 11 милиона различни варианта на теста, на всеки да му се даде различен тест по конспекта и да видим как ще преписва. Също така трябва да се забрани излизането от стаята, докато ученикът не предаде изпита си. Важно е да има минимум 2 квестора, като единият обискира всички ученици и проверява постоянно дали някой не ползва непозволени средства. При съмнения за преписване, моментално да бъде изгонен.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама