Мира Бенатова: Ако няма свобода на словото, как ще стане ясно, че някъде в България няма защитни облекла за лекарите

11.04.2020 / 12:01 1

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Източник: фейсбук

Миролюба Бенатова публикува в социалната мрежа интересен коментар за свободата на словото в България по време на извънредното положение.

Ето постът на журналистката в личния й профил във фейсбук:

"Можем да се лишим и от свобода на словото - можем да замълчим и да не използваме свободата на словото, ако от това зависят човешки животи."
Йордан Цонев, ДПС
Тази свобода все изглежда излишна. Но, не. Липсата на свобода на словото рискува човешки животи. Защото е свързана с липсата на критичност и информираност. А в криза реалната информация е жизненоважна. Ако няма свобода на словото как ще стане ясно, че някъде в България няма защитни облекла за лекарите или другаде има "окръжно" да се пестят тестове, примерно. Ако няма достъп до информация и свобода за публикуване на факти, как ще стане известно дали средства се изразходват правомерно.
Ако няма свобода на словото, как ще се чуе и разреши спорът за различните тестове и необходимото темпо за тестване на обществото.
Чернобил е пример за тотална липса на свобода на словото и контрол дори над научната информация, което доведе до смразяваща смърт и увреда на хората от цяла държава. А последствията са за десетилетия.
Свободата, заместена със страх и пропаганда, не спасява животи. Напротив, убива!

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Пипи (преди 10 месеца)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 45
Някой да ти е забранил да говориш нещо?И къде няма защитно облекло,ако знаеш може да кажеш!И не вярвам да скриеш,ако знаеш!!!Или чух на опашката....несериозно  за журналист с претенции.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама