Миро се сби с човек на пейка във Варна и му издърпа диагоналката

14.03.2023 / 09:30 3

Снимка: Булфото, архив

Мъж влиза в затвора за 4 години заради поредната си кражба. Тя е извършена след употреба на сила през лятото на 2022-ра, съобщават от Варненския окръжен съд

Признат за виновен бе Мирослав Т., който има богато криминално минало - осъждан е многократно за кражби. През ноември 2021 г. изтърпял последната си тригодишна присъда. Живеел в Обзор, но обикалял страната.

На 31 юли миналата година във Варна 40-годишният Мирослав минавал край денонощен магазин на бул. „Осми приморски полк“ и се заговорил с няколко мъже. Единият от тях имал рожден ден и черпел приятелите си. Почерпили и подсъдимия, след което компанията се разделила. Прибирайки се, рожденикът седнал на една пейка, а малко по-късно към него се доближил Мирослав Т.

Опитал се ловко да отнеме чантата на мъжа, но той усетил движенията му и го хванал за ръката.

Подсъдимият издърпал със сила чантичката и побягнал, като успял да отнеме намиращите се в нея телефон, ключове, сумата от 800 лева и 50 евро, всичко на стойност 1029,79 лева.

Делото срещу Мирослав Т. приключи в един ден, след като пред съда той призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и пожела делото да протече по правилата на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът е задължен да намали с 1/3 размера на наказанието „лишаване от свобода“, което е наложил.

Варненският окръжен съд прецени, че подходящото наказание, което следва да търпи Мирослав Т. е „лишаване от свобода“ в размер на 6 години, което беше намалено с 1/3 до 4 години и следва да бъде търпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
5
Серж (преди 11 месеца)
Рейтинг: 150536 | Одобрение: 29236
Значи вече ще казваме на някого, вместо "Долно хюмне"..."Долен Диагонал"...:devil:
4
4
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 329845 | Одобрение: 51710
Значи на чантичките дето едно време ги наричахме хюмнетки сега им викат диагоналки.....Добре звучи, да не обижда приносителите им.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
6
5
Серж (преди 11 месеца)
Рейтинг: 150536 | Одобрение: 29236
КОГА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ НПК И ТАЗИ ВРАТИЧКА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ - "СПОРАЗУМЕНИЕТО" ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТА ЗАВИНАГИ?!?!Гняв Всеки да си изтърпи заслуженото наказание!!!Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама