Миролюба Бенатова: Произвеждаме си неграмотен, арогантен, незаконно забогатял елит (Видео)

07.12.2017 / 09:16 6

Кадър Нова тв

„Произвеждаме си елит – неграмотен, арогантен, незаконно забогатял. Той се превръща във фактор, особено на местни избори. Засега само на местни избори, след няколко години това ще са хората, които ще ни купят и продадат. Говора за групи, които им се позволява да забогатеят незаконно”. Това коментира в предаването „Здравей, България” журналистът Миролюба Бенатова след вчерашните арести на българи в Швеция.

В сряда беше разбита схема за трафик на хора за организирана просия. Задържани бяха 12 души. Трима от тях бяха арестувани в у нас - в град Кнежа, останалите 9 - в Швеция. Задържаните у нас са набирали хора да просят в скандинавската държава, а парите са изпращани в България. 

Миролюба Бенатова е журналистът, който разкри още през 2015 година схемите за организирана просия с български просяци в Швеция.

 „За българските власти това е един безпроблемен начин да се отърват от общности, с които не им се разправя”, коментира Бенатова.

 Освен това по думите й акцията по залавянето на хората в Кнежа е ръководена, наблюдавана и вероятно по сигнал на шведската полиция и шведската прокуратура със съдействието на Европол.

„Доколкото разбирам, българските служби са изпълнители на заръка от други разследващи органи. Не случайно задържаните в Кнежа ще бъдат съдени в Швеция”, коментира Миролюба Бенатова. 

„Преди 2 години, когато направихме разследването, надлежно показахме различни населени места – от Плевен през Кнежа, Левски, Аспарухово, Брегово, Монтана, Видин. Показахме най-различни хора, организации и скъпи къщи, но не последва нищо”, коментира още журналистът.

 По думите й проблемът е най-вече, че организирането на такива групи е толерирано с мълчаливото съгласие на управляващите у нас.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
123 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ние ли го произвеждаме или запада и хамериканчалийте? има си цел това меропроятие и тоя "елит" е от ония 80% дебили - те за това е такъв
4
9
БАЙ КРЕТЕН (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А не Миролюбче.моята фабрика фалира ..а твоята още ли ги произвежда..забогателите кретени ,който утрешни чорбаджии...
7
8
Емо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А, не, г-жо Бенатова! Аз не съм от ние. И много хора не са от вашето ние.  
22
3
НАБЛЮДАТЕЛ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ПОВЕЧЕТО ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ЦК на ГЕРБ СА НЕГРАМОТНИ АРОГАНТНИ БЕЗКРАЙНО КОРУМПИРАНИ! КУПИЛИ СА СИ ДИПЛОМИТЕ ОТ НЯКОЙ ДИЛЪР И СЕ ПРАВЯТ НА ВАЖНИ! ТОЕСТ УПРАВЛЯВАТ! ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА ПО ВСИЧКО ОСВЕН ПО КОРУПЦИЯ И СМЪРТНОСТ! ВСИЧКО Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЪДРО УПРАВЛЕНИЕ!
9
6
партизанин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бенатова,хем боли,хем сърби,а? Не е чудно-черта на народа."Ние винаги сме от двете страни"-старият Ротшилд.Притеснената журналистка бие тревога..А къде беше до сега?Тези неща не са от вчера.
15
3
Ан (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нали точно ти скачаше и викаше по платените протести в защита на тези вече наречени неграмотни!? Мира с режисьорчето къртехте и хвърляхте паветата за да доказвате правотата на елита, който ви храни. Лицемерно е…
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама